ABD’nin kapıları gıdacılara açıldı

Güncelleme Tarihi:

ABD’nin kapıları gıdacılara açıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2009 00:00

Dünyanın en önemli gıda organizasyonları arasında yer alan Uluslararası Fancy Food Gıda ve Teknolojileri Fuarı’na, katılan 33 firma, iş bağlantısı yaptı.

Haberin Devamı

NEW YORK’ta düzenlenen ve dünyanın en önemli gıda fuarları arasında yer alan Uluslararası Fancy Food Gıda ve Teknolojileri Fuarı’na katılan gıda ihracatçılarımız, elleri kolları dolu döndü. Zeytin ve zeytinyağı, kuru meyveler, domates ürünleri, konserve meyve ve sebzeler, meyve suları, gazozlar, sirke ve soslar, bal ve reçel, makarna, turşular, şekerlemeler, bakliyat, baharatlar, bisküvi, kek ve krakerler gibi çeşitli gıda ürünleri üzerine çalışan 33 firma ile Ulusal Katılım Organizasyonu’nan daha da güçlendiğini belirten Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri Sezmen Alper, 55’inci kez düzenlenen fuarda 2 bin 500 ABD’li ve yabancı firmanın stant açtığını söyledi.
En önemli fuar
Üç gün süren fuarı 20 bin civarında alıcının ziyaret ettiğini kaydeden Alper,ünyanın en önemli gıda ve içecek fuarları arasında gösterilen fuarın hemen tüm sektörler için olduğu gibi, gıda sektörü için de büyük önem arz eden ABD pazarını tanımak, pazardaki payımızı artırmak ve mevcut konumumuzu sağlamlaştırmak için önemli bir fırsat olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

HEDEF 2010 NEW YORK

Alper, Türkiye’nin ABD’ye ihracatında gıda sektörünün payının yaklaşık yüzde 10 olduğunu, buna karşılık ABD’nin toplam gıda ithalatının sadece yüzde 0.5’unun Türkiye’den olduğunu belirterek,  bu tür fuar katılımları ile pazar payımızı artırmayı hedeflediklerini belirtti. Alper, “Ülkemizin yanısıra Almanya, Arjantin, Avustralya, Avusturya, Belçika, Brezilya, Bulgaristan, Çin, Fas, Fransa, Hindistan, İngiltere, İspanya, Kanada, Meksika, Mısır, Peru, Şili, Tayland, Tunus, Yunanistan gibi ülkelerin ulusal katılım düzenlediği Summer 2009 Fancy Food Show fuarının başarısından hareketle, 27-29 Haziran 2010 tarihinde New York’ta düzenlenecek olan bir sonraki fuar için hazırlıklara şimdiden başladık” dedi.,

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!