AB’ye balıklı kokoreç çalımı

Güncelleme Tarihi:

AB’ye balıklı kokoreç çalımı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2008 00:15

AVRUPA Birliği sürecinde sağlıklı olmadığı için yasaklanması söz konusu olan kokoreçe Bay Nihat Restoran’dan çözüm geldi. Balıkesir’in Ayvalık İlçesi’ne bağlı Alibey (Cunda) Adası’nda hizmet veren Bay Nihat Restoran, AB’ye kokorecin tadı ile girmek isteyenler için ’balık kokoreç’i sunuyor. 27 yıllık mutfak deneyimini geleneksel lezzetler ve Ege kültürüyle birleştiren mutfak şefi Savaş Irlan, balık kokoreçinin yanısıra yine formülü kendisine ait olan balık pastırma ve balık sucuğunu da sevdirdi. Yeni tatlar üretmek için boş durmadığını söyleyen Irlan, balık döner için çalıştığını belirtti. Kırmızı etle üretilebilen birçok lezzetin balık etiyle de yapılabileceğini savunan Irlan, şöyle konuştu:

Sucukta yapılır

"Balıkta, ete katılabilen baharatları kullanabiliyorsunuz. O zaman etle yapılabiliyorsa balıktan pastırma, sucuk ve kokoreç de yapılır. Sucukta orkinos, pastırmada akya, kokoreçte ise zıpkınla avlanan levrek balığının eti ile havyar kullanıyoruz. AB’ye girmek için önemli adımlar atılırken, sağlıklı olmadığı gerekçesiyle yasaklanması gündemde olan kokoreçin lezzetini meşru bir zemine oturtmak için bu tadı ürettik."

Restoranın sahibi Hakan Bekit ise, balığın Türkiye’de düşük miktarda tüketildiğine dikkat çekti, "Kırmızı et yiyemeyen müşterilerimizi bu lezzetlerden mahrum bırakmak istemedik" diye konuştu.

İzmir’de Sipari’ye uğranır

HÜRRİYET / İZMİR

İZMİR’in gözde balık restoranları arasında yer alan Sipari Balık Restoran bu kış sezonuna da iddialı lezzetlerle girdi. Levent Marina’da Mehmet - İbrahim Önen kardeşlerin sahibi olduğu Sipari Balık Restoran, İzmir’in yanısıra İstanbul spor, sanat, iş dünyasının da birçok isminin İzmir’de tercih ettiği mekanların başında geliyor. Sipari, mezeleri, ara sıcakları, özel balık spesiyalleri ve tatlılarıyla lezzetine doyum olmayan yemeklere imza atıyor. Mehmet Önen, "Dekorasyonumuzdan, mutfağımıza, personelimizden, lezzetlerimize kadar müşterilerimize en yi hizmeti sunuyoruz" dedi.

Hacı Şerif gelenekten geleceğe

İZMİR /HÜRRİYET

ŞEKERCİLİĞE başladığı 1938 yılından bu yana damakların lezzeti olan Hacı Şerif, bugünün koşullarına uygun olarak sürdürdüğü üretiminde Osmanlı geleneklerini de bir kenara bırakmıyor. Hiçbir katkı maddesi kullanmadan el emeği ile yaptığı ürünleriyle nostalji yaşatan Hacı Şerif, 15 çeşit akide şekeri, Osmanlı lokumları, şekerlemeler, badem şekerleri, çikolata, incir, kabak, karpuz, patlıcan tatlıları gibi lezzetler sunuyor. Doğumlardan itibaren yaşamın her mutlu anında tüketicinin yanında olan marka, firmalara özel geliştirdiği çikolatalarla başarısını gösteriyor.

Kahve tutkunlarına Robert’s

İZMİR, (DHA)

DÜNYANIN en eski kahve mağazaları zincirlerinden olan Robert’s Coffee lezzet duraklarından yenisini Alsancak Ali Çetinkaya Bulvarı’nda açtı. Robert’s Coffee’nin sevimli ve sıcak ortamı ile İzmirli kahve tutkunlarının uğrak mekanı olacağı belirtildi. Mağaza yetkilileri, "Rahat ve huzur verici ortamında değişik aromalarda kahve ve tarifi özel harman çayların yanısıra çok özel a la carte mönüsüyle de büyüleyen Robert’s Coffee’ye gelenler, kendilerini evlerinde hissedecek" dedi.

Kahvesiyle keyiflendiren Robert’s Coffee’nin çikolata severleri de sevindireceği kaydedildi. 1924 yılından bu yana, Türkiye’nin köklü markalarından biri olan Elit Çikolata ile yapılan işbirliği sayesinde şubelerde Elit kalitesiyle üretilen truffle, draje, madlen, el yapımı, sargılı, tablet ve spesiyal çikolataların muhabbetleri tatlandıracağı belirtildi.

TAVUKLU SEBZELİ BULGUR MALZEMELER:

Æ 2 su bardağı pilavlık bulgur

Æ 1 büyük tavuk göğsü

Æ 2 küçük Girit kabağı

Æ 1/2 demet semizotu

Æ 5-6 iri taze mantar

Æ 2 orta boy rendelenmiş domates

Æ 2 su bardağı kaynamış su

Tatlandırmak için: Tuz, beyaz biber, kuru nane, pul biber, Kristal zeytinyağı

HAZIRLANIŞI:

ÆTavuk, mantar ve kabak eşit parçalar halinde doğranır ve yayvan bir tencerede sotelenir. İçine rendelenmiş domates eklenip bir taşım pişirilir; daha sonra içine yarım demet semizotu ve 2 su bardağı bulgur ilave edilir, kapağı kapatılır. Fokurdamaya başladığı zaman 2 su bardağı kaynamış su ve baharatlar eklenir. Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir, suyunu çeken bulgurun altı kapatılır; bir örtü altında 10 dakika demlemeye bırakılır.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!