88’inci eğitime katkı protokolu

Güncelleme Tarihi:

88’inci eğitime katkı protokolu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2012 00:00

MUĞLA Yatağan’ın, Bozüyük Beldesi İlköğretim Okulu’na Ayser Eren’in (77) İmza törenine Vali Fatih Şahin, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Gürbüz Karabulut, CHP’li Bozüyük Belediye Başkanı Yaşar Gencel, hayırsever Eren ile yakınları katıldı.

Haberin Devamı

Vali Şahin, “Eğitim alanında yapılan katkıları çok önemsiyorum. Gerçekten Muğla halkı, bu konuda çok duyarlılık gösteriyor. Sürekli yeni protokoller yapıyoruz. Derslik ve altyapı noktasında çok eksiğimiz yok. Türkiye ortalamasının üstündeyiz. Ama bunu daha da ileriye taşımak için çaba gösteriyoruz” dedi.

Hayalini kuruyordu

Karabulut da 2003 yılından beri Muğla’da 88’nci okul protokolünü imzaladıklarını belirterek, “Eren Ailesi’nin, iki yıldan bu yana okul yaptırma planları vardı. İki yerde bir sıkıntımız olduğunu dile getirdik. Kendileri de Bozüyük’te bir ek bina yapmaya karar verdi. 50 yıl önce yapılmış olan altı derslikli binayı yıkıp, yerine sekiz derslikli olarak yenisini yapacağız” diye konuştu. Eren ise uzun yıllardır hayalini kurduğu eşi ve kendi adını taşıyacak okul protokolünü imzalayacak olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Muğla’da bugüne kadar 88 protokolle bin 30 derslik, iki spor salonu, bir konferans salonu ve üç lojman inşa edildi. Hayırseverlerin eğitime katkısı da 109 milyon 175 bin liraya ulaştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!