78’lik başkanın yaş tepkisi

Güncelleme Tarihi:

78’lik başkanın yaş tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2010 00:00

CHP İzmir’de olaylı geçen il kongresinin yankıları sürerken, yeni başkan Ekrem Bulgun yaşı ile ilgili yapılan eletirileri “ilkellik” olarak yorumladı. Rakibi Yüksel Demirsoy ise “Önemli olan fiziki yaş değil, beyin yaşıdır. Kendisinin genç bir beyin olduğunu düşünüyorum” dedi.

Haberin Devamı

İzmir’de kongrelerini tamalayan CHP’de, son yapılan olaylı il kongresinin yankıları sürüyor. 33’ncü Olağan İl Kongresi ile birlikte İzmir’deki kongre sürecini tamamlayarak gözünü genel seçimlerdeki iktidar hedefine diken CHP’de, kongre öncesi ve sırasında yaşanan parti içi tartışmalar can sıktı. 444 delegeden 320’sinin oyunu alarak yeniden İl Başkanı seçilen 78 yaşındaki Ekrem Bulgun, Genel Başkan Deniz Baykal’ın, adaylık sürecine müdahalesi sonrası alevlenen parti içi demokrasi tartışmalarına ve yaşı konusunda yapılan eleştirilere sert yanıt verdi.
70’i geçenleri yok mu edelim
Bulgun, yaşla ilgili yapılan eleştirilerin haksızlık olduğunu dile getirerek “İl Başkanı’nın görevi fikir üretmektir. Ürettiği fikirler ile partisini o bölgede üstün kılmaya gayret gösterir ve bir sonraki seçimlere hazırlar. Bir il başkanının yaşını tartışmak tam anlamıyla ilkelliktir. Bir insanın yaşı değil icraatleri tartışılmalıdır. 70 yaşın üstündeki bireyleri bir odaya kapatıp yok mu edelim? Kafası çalışan, düşünce üreten bir insan niye iş yapmasın? Bu konudaki eleştirileri haksız buluyorum. Yaşımdan dolayı bir eksikliğimi görürlerse o zaman konuşsunlar” dedi.
Provakasyon iddiası
Kongrede yaşanan tartışmalarla ilgili olarak da bazı grupların provakasyonu olabileceğini ifade eden Bulgun, olay çıkartan ve aleyhinde slogan atan kişilerin çoğunun Gaziemir Belediyesi çalışanları olduğunu öne sürdü. CHP Lideri Baykal’ın, adaylık sürecine müdahale etmesinin parti içi demokrasiyi zedelemediğine de vurgu yapan Bulgun “Genel Başkan beni işaret etti, ancak başka adayların çıkmasına mani olmadı. Eğer öyle olsaydı, Yüksel Demirsoy da aranırdı ve aday olmaması istenirdi. Ben sandıktan çıkan bir İl Başkanı’yım. Atama ile gelmedim. Delegeler iradelerini benden yana kullandı. Demokrasi sıkıntımız yok” diye konuştu. Bulgun, genel seçimler öncesi kendilerini zor günlerin beklediğini belirterek, kendisine muhalefet eden tüm partilileri kucaklayacağını söyledi.
Yönetimi ilçeler belirledi
Yeni oluşturulan İl Yönetim Kurulu’nda, Rıfat Nalbantoğlu’nun listesinden sadece Hüseyin Mutlu Akpınar’a yer veren Ekrem Bulgun’un, Gaziemir örgütünden kimseyi listeye dahil etmemesi ve büyük kurultay delegeleri arasında göstermemesi de tepki çekti. Bulgun, “Yönetim Kurulu listemiz, ilçe başkanlarımızın isteği ile belirlendi. Rıfat Nalbantoğlu üç isim önerdi, ancak sadece Akpınar’ı dahil edebildik” dedi.
Ekrem Beyin beyni genç
Kongre öncesi Baykal’ın aday gösterdiği Ekrem Bulgun’a karşı adaylığını açıklayan, ancak gerekli olan 124 delege imzasını toplayamadığı için yarış dışı kalan Yüksel Demirsoy ise tartışmaların kongre salonunda yaşanıp bittiğini, şimdi tek hedeflerinin partiyi iktidar yapmak olduğunu söyledi. Bulgun’un adaylık süreci ile ilgili ortaya atılan ‘Atama başkan’ söylemine katılmadığını ifade eden Demirsoy “Delegeler takdirini bu yönde kullandı. Bu söylem doğru değil. Ekrem Beyin yaşı da benim için sorun değil. Önemli olan fiziki yaş değil, beyin yaşıdır. Ben kendisinin genç bir beyin olduğunu düşünüyorum. Geriye dönük küskünlük ya da kırgınlığımız yok. Önemli olan partimizi genelde iktidara taşımak” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!