76. Uluslararası Bergama Kermesi sona erdi

Güncelleme Tarihi:

76. Uluslararası Bergama Kermesi sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2012 12:59

76. Uluslararası Bergama Kermesi, düzenlenen kortej yürüyüşü ve halk oyunları ekiplerinin final gösterisi ile sona erdi. Kermesin kapanışının ardından Bulutsuzluk Özlemi bir konser verdi.

Haberin Devamı

Bergama Kermesi son gününde Kozak Yaylası'nde çeşitli etkinlikler ve Makbule Kaya konseri düzenlendi. Kermes, akşamüzeri yapılan kortej yürüyüşü ve halk oyunları ekiplerinin final gösterileri ile sona erdi. CHP'li Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, burada yaptığı konuşmada, Bergama Kermesi'ni sadece bir festival olarak görmediklerini belirtti. Gönenç, “Herşeyden önce Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere bıraktığı miras olarak görüyoruz. Bir kermesi daha bitirirken O'nu şükranla anıyoruz” dedi.

Kapanış töreninden sonra Asklepion antik tiyatrosunda rock müziğin önde gelen isimlerinden Bulutsuzluk Özlemi sahne aldı. Bergamalılara güzel bir gece yaşatan grup, “Mavi, Boyalı Kuş, Güneye Giderken, Tepedeki Çimenlik, Bağdat Kafe” şarkılarını söyledi. “Cezaevinde Bayram Görüşmesi” şarkısının sonunda ise Nejat Yavaşoğulları, “Bu güzel diyardan bu şarkıyı 771 tutuklu öğrenci ve diğer siyasi tutuklulara gönderiyorum”, “Çok Zor” şarkısının ardından da “Bu şarkıyı 19 yıl önce Sivas’ta yakılan aydınlarımıza adıyorum” diye konuştu. Grubun tüm şarkılarına izleyenler de eşlik etti.

Haberin Devamı

Konser sonunda Nejat Yavaşoğulları'na bir plaket veren Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, grubun “Acil Demokrasi” isimli şarkısına atıfta bulunarak, “Acil demokrasi acil. Silivri, Metris ve diğer tüm siyasi tutuklara özgürlük olsun. Kermesimizin son sözü bu olsun” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!