7’nci yaşında 4 milyon jant

Güncelleme Tarihi:

7’nci yaşında 4 milyon jant
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2013 01:27

İNCİ Holding’le dünya jant devi Maxion Wheels ortaklığında kurulan Hayes Lemmerz (HL) İnci Alüminyum, sektördeki 7’nci yılını kutladı.

Haberin Devamı

2012’ye göre cirosal olarak bu yıl yüzde 60 büyüyen firma, 2012 sonunda Manisa OSB’de açtığı ikinci fabrikasıyla jant üretim kapasitesini 4 milyona çıkardı. Kaya Thermal’de düzenlenen geceye tüm HL İnci Alüminyum çalışanları eşleri ile birlikte katılırken, İnci Holding Yönetim Kurulu ve İnci ailesi de tam kadro yer aldı. Genç bir şirket olmasına rağmen kısa sürede birçok başarıya imza atan HL İnci Alüminyum, ürün yelpazesini geliştirerek daha üst segment araçlar için seri üretime de başladı. Mercedes A, B, E, S Class, BMW Mini Cooper x1, x3, 3 ve 5 serisi, Land Rover Evoque, Jaguar, Volkswagen Passat, Golf, Honda Civic’i ürün gamına ekledi.

En başarılı kuruluş

Üretime 2006’da başlayan ilk HL İnci Alüminyum tesisinin 100 yıllık Hayes Lemmerz tarihinde ‘en başarılı kuruluş projesi’ ünvanını aldığını ifade eden HL Jantaş ve HL İnci Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Zaim, “Mucizevi bir başarı ile ikinci alüminyum fabrikamız 1 yıldan kısa bir sürede, başarıyla sıfırdan kurulup üretime geçti. Bütün bunları, tüm yatırımımızı tek bir kuruş borç almadan yapabiliyoruz. Böylesine sıradışı bir başarının ardında müthiş bir takımın ortaya koyduğu müthiş bir takım oyunu var” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yüzde 30 pazar payı

İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Perihan İnci de, HL İnci Alüminyum’un, alüminyum jant üretiminde Türkiye ana sanayi pazarında yüzde 30 paya sahip olduğunu hatırlattığı konuşmasında, “Üretim miktarımız son 2 yılda iki katına çıktı. Yeni müşteriler, yeni pazarlarla dünyanın her tarafında bizim ürettiğimiz jantlar dönüyor. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında dünyada ilk bin şirket arasında olmak istiyoruz. Bu vizyona ulaşmak için atmamız gereken adımları planladık, 2013’te 2023’e giden yolu belirledik. Bu inancı ve bu yola koyulma gücünü sizlerden alıyoruz” dedi.

50’den 650 kişiye

HL İnci Alüminyum Jant Fabrikaları Genel Müdürü Hakan Ünlü, “Bundan sadece 7 yıl önce 50 kişi ile başladığımız bu yolculukta şu an 650 kişiye istihdam sağlayan işletmemiz, 2012 yılına göre cirosal olarak dolar cinsinden yüzde 60 büyüdü” bilgisini paylaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!