65 metre minare tehlike yaratıyor

Güncelleme Tarihi:

65 metre minare tehlike yaratıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2009 00:00

Uşak’ta havaalanına iki kilometre uzaklıktaki Haci Aliler Furkan Camisi’nin 65 metre olan minaresinin, uçuş güvenliğini tehdit ettiği için kısaltılması gündeme geldi.

Haberin Devamı

UŞAK’ın Bozkuş Köyü’nde hayırsever Mehmet Ali Altay tarafından yaptırılan caminin 65 metre uzunluğundaki minaresi tartışmalara neden oldu.
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Uşak havaalanı Müdürü Veysel Gök, minarenin uçuş güvenliğini tehdit ettiğini belirterek, kısaltılması için girişimlerde bulundu. Bunun üzerine DHMİ tarafından Uşak Belediyesi’ne minarenin kısaltılması için yazı gönderildi. Konuyu değerlendiren Uşak Belediyesi de, DHMİ’yi haklı bularak minarenin kısaltılmasını kararlaştırdı ve hayırsever Mehmet Ali Altay’a durumu bildirdi. Altay ise caminin Uşak Müftülüğü’ne devredildiğini belirterek, “Kendi başıma yıktıramam. Bu iş için 50 bin lira gerekli. Ayrıca Manisa Bölge İdare Mahkemesi’ne minarenin yıkılmaması için dava açtım. Mahkemenin kararının beklenmesi lazım” dedi.
Sonucu bekliyoruz
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Uşak havaalanı Müdürü Veysel Gök ise uçakların iniş kalkış yüzey alanı içerisinde bulunan 65 metre yüksekliğindeki minarenin uçuş güvenliğini tehdit ettiğini belirtti. Gök, “Mutlak surette minarenin kısaltılması lazım. Olumsuz hava koşullarında uçakların savrulması, yön değiştirmesi ve rotadan sapması durumlarında minare büyük tehlike arzediyor. Biz daha önce bu durumu hayırseverimize bildirdik. Ancak kendisi yıkıma yanaşmadı. Biz de 2920 sayılı Türk Sivil Havacılık Kanunuş}nun 47. maddesi gereği yasaların verdiği yetkiyi kullanarak, minarenin kısaltılması için gerekli işlemleri yaptık. Sonucu bekliyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!