6 bin 500 hünnap fidanı

Güncelleme Tarihi:

6 bin 500 hünnap fidanı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2016 16:34

MANİSA’nın Demirci İlçesi’nde ’Hünnap Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi’ kapsamında üreticilere 6 bin 500 hünnap fidanı dağıtıldı.

Haberin Devamı

Manisa Büyükşehir Belediyesi; Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliğiyle Demirci İlçesi Söğütcük Mahallesi’nde ’Hünnap Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi’ kapsamında fidan dağıttı. Söğütcük Mahallesi meydanında gerçekleştirilen törene Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hayri Okkalı, Demirci Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, Belediye Meclis Üyeleri, Büyükşehir Belediyesi Demirci Koordinatörü Kazım Aysan ve Söğütcük Mahallesi sakinleri katıldı. Kırsal kalkınma için projelerin devam edeceğini vurgulayan Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hayri Okkalı, "Bugün dağıtılan 6 bin 500 fidanla birlikte Söğütcük’te toplamda 7 bin fidan dağıtmış olduk. Bu projemizi diğer köylerde de sürdüreceğiz" diye konuştu.

Söğütcük Mahalle Muhtarı Hüseyin Karaca da, hünnabın bölgelerinde iyi bir geçim kaynağı olduğunu belirterek "Üreticiyi destekleyen Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz" dedi.

HÜNNABIN FAYDALARI

Hünnap meyvesinin, ağır hasta bedenini rahatlatarak gücü artırdığı söylenir. Meyvesi; aspirin gibi, ateşi düşürüp ağrı ve stresi azaltmada ve güçlü bir zihinsel yorgunluk, fiziksel güçsüzlük veya ağrı kaynaklı uykusuzluk durumlarında önerilir. Romatizmal semptomlarının tedavisinde kullanılan meyvenin, gövdeyi gençleştirdiği söylenir. Bağırsak veya solunum hastalıklarını önlemek için kullanılır. Yorgunluğun neden olduğu stres gibi sendromlarda vücudun tekrar kendini inşa etmesini hızlandırarak gücü arttırdığından koruyucu hekimlikte kullanıldığı eski kaynaklarda geçer.





BAKMADAN GEÇME!