5 yıldızlı iftarlar

Güncelleme Tarihi:

5 yıldızlı iftarlar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2008 00:00

İzmir’de orucunu zengin bir mönüyle açmak isteyenler için otellerde, restoranlarda fiyatları 33-60 YTL arasında değişen iftar mönüleri hazırlandı.

Mönülerde iftariyelikler, balık, salatalar, kebaplar, Osmanlı mutfağı, boza, şıra gibi içecekler bulunuyor. Beş yıldızlı Swiss Otel Grand Efes ilk Ramazan’ı karşılayacak. İzmir Hilton, Mövenpick, Crowne Plaza, Ege Palas, Sheraton ve et restoranları Köşebaşı, Tike iddialı, doyumsuz lezzetlerle konuklarını ağırlayacak.

Ege Palas

Ege Palas, konuklarını Bella Vista Restoranı’nda, canlı fasıl eşliğinde geleneksel Ramazan lezzetleriyle ağırlayacak. Türk mutfağının seçkin örneklerini Executive Chef Nejdet Polat sunacak. Türk damak tadını yansıtan yemeklerle Ramazan keyfi yaşatılacak. Farklı mönüler kişi başına 35 ile 45 YTL olarak belirlendi.

Köşebaşı Restoran

İstanbul’un ünlü et restoranı Köşebaşı, Selway Outlet karşısındaki yerinde Ramazan boyunca iftar keyfi yaşatacak. Dekoru yenilenen, İzmir manzaralı bahçesiyle, iddialı lezzetlere imza atacaklarını belirten Cevdet Akgüç, "Limitsiz çay, kahve ve meşrubat kişi başı fiyatı 45 YTL olarak belirledik" dedi.

Balçova Termal

Balçova Termal Otel, Ramazan nedeniyle birbirinden farklı, her bütçeye seslenecek mönüler hazırladı. İftar tabağı, kremalı sebze çorbası, patlıcanlı börek bu mönülerden biri. Mönüler kişi başına 25 ile 30 YTL olarak belirlendi.

Crowne Plaza

Crowne Plaza İzmir, iftar keyfini Ramazan dekorasyonuyla Punta Restoran’la Punta Teras’ta sunuyor. Alternatifiyle seçkin bir atmosferde sunuyor. İftar yemeklerine canlı fasıl renk katıyor. Restoran’da açık büfe iftar kişi başı 50 YTL. Gruplara özel indirim ve mönü alternatifleri sunuluyor.

Mövenpick Hotel

Mövenpick Hotel İzmir, Andreas Erni ve ekibinin hazırladığı saray mutfağı tadındaki iftar yemekleri sunuyor. Konuklar Margaux Restoran’da fasıl müziği eşliğinde oruçlarını açabilecek. Margaux Restoran’da iftar açık büfesi 33 YTL. 10 kişi ve üzerindeki gruplar için yüzde 10 indirim uygulanıyor.

Swissotel Grand Efes

Swissotel Grand Efes İzmir, Ramazan’ı bahçesinde, geleneksel Türk mutfağı konseptiyle hazırlanan açık büfe iftar yemekleriyle karşılıyor. Fasıl eşliğinde yenilecek iftar yemekleri sonrasında, açık büfenin yanında kurulan çadırda, kahve ve nargile keyfi yaşanabilecek. İftar yemekleri, limitsiz alkolsüz içecek kişi başı 60 YTL.

Tike klasiği

Alsancak Swiss Otel Grand Efes ve Forum Bornova’daki Tike restoranları da Ramazan için iftar klasikleri hazırladı. Tike’nin müdürü Erdal Geyik, İzmirliler’e Ramazan’da nostalji yaşatacaklarını belirterek, ’Konuklarımızı Tike ayrıcalığıyla buluşturacağız" diyor. Tike’nin iftar mönüsü kişi başına 55 YTL.

Hilton İzmir

Hilton İzmir’de iftar keyfi 32. kat Zirve Restoran’da. Fasıl eşliğinde Türk mutfağından örnekler sunuluyor. Zengin açık büfe iftar yemeği, limitsiz meşrubatla 60 YTL. Set mönü grup yemekleri 47-52 YTL.

La Campana

Peynir tabağında Ezine, eski kaşar, domates, salatalık, bal, tereyağı, hurma, pastırma, helva, baharatlı siyah-yeşil zeytinin yer aldığı Karaca Otel içindeki La Campana Restoran’da iftar yemek- lerine fasıl eşlik ediyor. Limitsiz ayran, meşrubat, çay, neskafe için ödenecek fiyat 30 YTL.

Fırınlarda denetim

MANİSA Belediyesi’nin zabıta ekipleri, 61 fırın ve gıda üreten iş yerlerini şok baskınla denetledi. Horozköy, Barbaros, Nurlupınar ve Merkez mahallelerindeki pide fırınları da denetlendi, bazılarına ceza uygulandı. Zabıta Müdürü Hakkı Doymaz, gıda üretiminde hijyen konusunda Manisa’nın ileri düzeyde olduğunu savundu. Doymaz, "Manisa’da hemen hemen her mahallede fırın var. Ramazan nedeniyle denetimleri sıklaştırdık. Üretimin arttığı bu dönemlerde hijyen ve gramaj gözardı edilebiliyor, ancak ekiplerimiz izin vermiyor. Son olarak 61 fırın denetlendi. Bazılarında temizlik, üretim koşulları, çalışan temizliği konularında eksiklikler tespit edildi. Bayat ekmek bulunduranlar uyarıldı, 15 fırına uyarı ve para cezaları verildi. Vatandaştan isteğimiz herkesin kendisini birer zabıta olarak görmesi, gördüğü usulsüzlükleri, olumsuzlukları bize bildirmesi. Herkes kendi zabıtası olursa sorun kalmaz" dedi.

Öğrencilere yardım edin

İZMİR İl Müftüsü İbrahim Acar, Ramazan’ın okulların açılmasına denk gelmesi nedeniyle fitre ve zekatın yardıma muhtaç ailelerin çocuklarının eğitimine verilmesini önerdi, şöyle dedi:

"Dinimiz de zaten öyle istiyor. Çünkü okumak bizim için çok önemli bilgiye, kültüre sahip olan milletler daha başarılıdır. Zaten iki şey elde edersek, bir bilgi, ikinci para. Ama para insanın gönlünde putlaşmayacak. Putlaşırsa o insanı batırır. Onun için insanlığın hizmetine sunabilirse parayı bir de bilgiyi elde edersek güçlü bir toplum oluruz. Onun için okumaya bizim dinimiz önem veriyor. Okuyan çocuklara da varlıklı kişilerin sahip çıkması lazım. Ayrıca bu ay sosyal yardımlaşmanın en güzel vurgulandığı ay. Özellikle varlıklı vatandaşlarımız zekat ve fitreleri ile fakir fukaraya ulaşmalı. Okullar açılıyor. İzmir, üniversite şehri. Dışarıdan çok sayıda öğrencimiz geliyor. Biliyorum ki bu çocukların büyük kısmı ekonomik yönden gücü olmayan aile çocukları. Buraya geldiklerinde yer ,yurt, okul, üniversite için çok masrafları oluyor. Zekat mutlaka bu ay verilecek diye bir şey yok. Ama bu ayda verilmesinin bir fazileti var. İşte bu kanalla, bu çocuklara ulaşılabilinir. Bunu çok önemsiyoruz. Bunu yaparken karşıdaki çocuğun onurunu da rencide etmemek lazım. Bu çocuklarımız da Ramazan’ın bereketinden istifade etmiş olacak."

Müftü İbrahim Acar, Ramazan’da en çok gelen sorulardan birinin, "İğne yaptıracağım orucum bozulur mu" olduğunu belirtirken, "Kan aldırmak, deri altına ve kaba ete yapılan iğne orucu bozmaz. Yıkanmak orucu bozmaz" dedi.

Din istismar ediliyor

Acar, dinden de söz etti, "Din iki taraflı bıçak gibidir. İyi tarafı kullanırsan iyi, kötü tarafı kullanırsan kötü olur. Din istismara müsaittir. Çok da istismar edilmiştir. Biz dinin istismarına taraf olmuyoruz.Din, saf haliyle insanın vicdanında kalmalı. Ama maalesef istismar ediliyor. Doğru bilgilendirme olursa istismar da olmaz" diye konuştu.

Ramazana hazırız

Müftülük olarak ramazana hazır olduklarını belirten Acar, şöyle konuştu:

"Tüm camilerimizde 78 arkadaşımız 54 konu işleyecek. Bu sene 13 camimizde hatimle teravih kılınacak. Yine 13 camimizde küçük çaplı iftar verilecek. Ayrıca vaizlerimiz hanımlara yönelik bilgilendirme toplantıları düzenleyecek."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!