5-1’in laneti

Güncelleme Tarihi:

5-1’in laneti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2009 00:00

Çanakkale’deki zaferden sonra gülmeyi unutan Karşıyaka üst üste gelen kötü sonuçlarla inişe geçerken yönetim faturayı Kapsal’a çıkardı.

Haberin Devamı

Dardanel ise istifa eden Meteertem’e kanat germenin ödülünü 4 karşılaşmada 3 galibiyetle aldı.

BANK Asya 1. Ligi’nde Çanakkale 18 Mart Stadı’nda 5 Ekim’de oynanan Dardanelspor-Karşıyaka maçı iki takım için de milat oldu. Yeşil-kırmızılı ekibin Okan (2), Taha (2) ve Erçağ’la gol şov yapıp 5-1 kazandığı karşılaşmadan sonra KSK’de Süper Lig şarkıları söylenirken, taraftarı önünde bozguna uğrayan Dardanelspor’da Teknik Direktör Mustafa Meteertem görevinden istifa etti. Ancak bu maçtan sonra iki cephede öyle gelişmeler yaşandı ki, futbolda bir karşılaşmanın skoruna bakarak hareket etmenin ne kadar yanlış olduğu bir kez daha görüldü.

İBRE TERSİNE DÖNDÜ

Dardanelspor’da 19 yıldır başkanlık koltuğunda oturan Niyazi Önen, futbolda sık görmeye alışık olmadığımız bir tutum sergileyip Meteertem ve oyunculara sahip çıktı. Boğaz temsilcisini Bank Asya 1. Ligi’ne taşıyan Meteertem Önen’i kırmayıp istifasını geri aldı, Dardanelspor da bir coştu, tam coştu. Kırmızı-beyazlı ekip, KSK hezimetinden sonra çıktığı dört maçta üç galibiyet, bir yenilgi aldı. Dardanel, Mersin’i (D) 2-1, Kocaeli’yi (D) 2-0, Hacettepe’yi 1-0’la geçip Ç.Rize’ye 1-0 mağlup oldu. Patlama yapması beklenen Karşıyaka ise hiç beklemediği bir tabloyla karşılaştı.

KSK GÜLMEYİ UNUTTU

Haberin Devamı

Dört lig maçında galip gelemeyip iki beraberlik, iki mağlubiyet alan Kaf-Kaf, Türkiye Kupası’nda ise Ankaragücü’ne 3-2 yenilerek elendi. Karşıyaka bu periyotta, Konya (2-2) ve Ordu (0-0) ile berabere kalırken, Kartal (D) (2-0) ve Karabük (D) (3-0) randevularını kaybetti. 5-1’lik Dardanel zaferiden sonra omuzlarda taşınan Teknik Direktör Reha Kapsal bir anda kendisini kapının önünde bulurken; 12 puanla 5. inci sırada olan Karşıyaka üst üste alınan kötü sonuçlarla 14 puanla 11. sıraya geriledi.

NEREDEN NEREYE

? KSK bozgunundan sonra 6 puanla 15. sıraya kadar inen Dardanel, son bir ayda yakaladığı çıkışla 15 puanla 10’unculuğa tırmandı, kendisine evinde beş gol atan İzmir temsilcisinin üzerine çıktı. Karşıyaka’da geçen sezon kaçırdığı mutlu sona ulaşıp İzmir’in yedi sezondur devam eden Süper Lig özlemine nokta koyma hesapları yapan Reha Kapsal görevine son verilmesinin şokunu atlatmaya çalışırken, Dardanel’de kendisine güvenenleri mahçup etmeyen Mustafa Meteertem yakalanan çıkışı sürdürmek istiyor.

Yönetimde kaos sürüyor

Haberin Devamı

KARŞIYAKA’da Başkan Akif Ersezgin istifa eden Futbol Şubesi yönetiminin göreve devam edeceğini söylerken, Şube Başkanı Osman Dal, “Yönetimdeyim, ama futbola dönmeyeceğim” dedi. “Şubeyi değil, hocayı başarısız bulduk” diyen Ersezgin, Reha Kapsal’ı gönderme kararını yönetim kurulunda oybirliğiyle aldıklarını ifade etti. İsmi teknik direktör adayları arasında geçen, Bucaspor derbisinde tribünden antrenörler Nihat Umut ve Hakan Kayalar’a destek verecek olan Genel Müdür Prof. Dr. Mustafa Ferit Acar, “Teknik direktörlük talebim olmadı. Bu dönemde de olmayacak” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!