4500 Selçuklu Çanakkale’de

Güncelleme Tarihi:

4500 Selçuklu Çanakkale’de
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2008 00:00

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ve ulu önder Atatürk’ün 70. ölüm yıldönümünü anma etkinlikleri çerçevesinde Selçuk Belediyesi tarafından Çanakkale Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’na düzenlenen geziye Selçuklular yoğun ilgi gösterdi.

Geziye 4 bin 500’ü aşkın Selçuklu katıldı. Belediye Başkanı Vefa Ülgür, "Geziye katılmayı arzu edip de götüremediğimiz hemşehrilerimiz için daha sonra bir gezi daha düzenleyeceğiz. Atatürk ilke ve devrimlerine yürekten inanan, ulu önderimizin yolundan yürüdüklerini ifade etmek üzere yola çıkanlara, onları coşkuyla uğurlayan binlerce hemşehrimi sarsılmaz inanç ve ulusal bilinçleri nedeniyle yürekten kutluyorum" dedi.

105 otobüsten oluşan yaklaşık üç kilometre uzunluğundaki araç konvoyu kent merkezinden İzmir Caddesi’ne çıkmakta büyük güçlük çekerken, Selçuklular evlerinin balkonlarından ve yol kenarlarından şehitlerine olan sevgi ve minnetini sunmak üzere yola çıkan hemşehrilerini alkışlarla uğurladılar.

27 bin nüfuslu ilçede halkın beşte birinin Çanakkale gezisine katılması ve binlerce evin sahipsiz kalması nedeniyle yaşanabilecek hırsızlık olaylarını önlemek için üst seviyede tedbirler alan Selçuk Emniyet Müdürlüğü iki gün süreyle tüm izinleri kaldırdı.

Karanfil bıraktılar

Selçuklular, Kilitbahir (Kilidül-bahir) Kalesi, Namazgah Tabyaları, Seyit Onbaşı heykeli ve Rumeli Mecidiye Tabyaları, Havuzlar ve Soğanlıdere şehitlikleri, Şahindere Şehitliği, Zığındere sargı yeri şehitliği, Şehitler abidesi ve şehitlik alanı, Yahya Çavuş anıtı ve Ertuğrul koyu tabyası, Seddülbahir Köyü ve ilk şehitler anıtı, Kabatepe bölgesi ve Anzak koyu, Mehmetçiğe saygı anıtı, Kanlısırt yazıtı, Tüneller, 57. Alay Şehitliği, Arıburnu yarları ve Mehmet Çavuş anıtı, 261 Rakımlı Tepe, Conkbayırı Atatürk anıtı ve saatinin parçalandığı yer, Anafartalar ovası ve Suvla koyunun muhteşem görüntüsü, Kemalyeri, Bigalı Köyü Atatürk Evi Müzesi gibi tarihi mekanları gezdiler. Birçok Selçuklu tarihi mekanlarda hatıra fotoğrafı çektirip, 57. Alay Şehitliği’ne karanfiller bırakarak abide önünde hep birlikte İstiklal Marşı okudular.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!