35 projeden 5’i başladı

Güncelleme Tarihi:

35 projeden 5’i başladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2011 00:00

Ulaştırma Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, seçim öncesi söz verdikleri 35 projeden 5’inin başlama noktasına geldiğini söyledi.

Haberin Devamı

ULAŞTIRMA Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, İzmir’in 35 projesi içinde önceliğin hangilerine verilmesi konusunda meslek örgütlerinin görüşlerini almak için bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Yıldırım, “İzmir’in problemi kaynak değil. İzmir’in kaynağı da parası da var. Altyapı imkanı tamam. İzmir’de bir canlanma ve koordinasyon problemi vardı, ama evelallah İzmirliler’in ortak geleceği için bu temel projeleri birer birer gerçekleştireceğiz” dedi.

Bu projeler konusunda beklenmedik sorunlar olabileceğini belirten Bakan Yıldırım, “Bugün geçmişe göre daha kolay aşacağımız konusunda oldukça iyimserim. Çünkü artık İzmir kararlı. Eften püften nedenlerden dolayı işlerin gecikmesine hoşgörülü davranamayacak. Bu, bizi heyecanlandırıyor” diye konuştu.

Aşama aşama

Haberin Devamı

Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: “35 projemizden 5’i başlama noktasına geldi. Kuzey Ege Limanı, İzmir-İstanbul Otoyolu başladı. Sabuncubeli Tüneli’nin ihalesini yaptık, anlaşma imzalandı. Cumaovası’ndan Torbalı’ya demiryolu hattının çift hatta dönüştürülmesi ihalesi gerçekleşti. Önümüzdeki 1.5 ay içinde iş fiilen başladı.

Bu yıl içinde Ankara-İzmir Demiryolu Projesi’nin temelini atacağız. Konak Tüneli’nin proje çalışmaları başladı. E-ticaret merkezi kurulması projesi gerçekleşecek. Konak Pier Yat Limanı, kuvaziyer limanın da 1-2 ay içinde ihalesini yapmış olacağız. Şu an kurum görüşleri toparlanıyor, sonra ihale ilanına çıkmış olacak. Projelerin 3’te 1’i gerçekleşme sürecine girmiş durumda. Diğerleri için çalışmalar başladı. Bu projeler 2023 vizyonu içinde yer alan projeler. Tamamı bu dönemde bitecek projeler değil. 2023’e kadar projeleri aşama aşama tamamlayacağız. Bunlar, olmazsa olmaz projeler. Bunların dışında projeler de var.”

Mazeret üretmeye gerek yok

Bakan Yıldırım, İzmir Körfezi’ndeki gemi kazası ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, DPT tarafından onaylanan yeni gemilerin alımıyla ilgili Hazine Müsteşarlığı’nın 6 aydır kefalet vermediği yönündeki sözlerini değerlendirdi. Yıldırım, deniz taşımacılığına her türlü desteği verdiklerini vurguladı, “Mazeret üretmeye gerek yok. İzmir’in iş yapılmasına ihtiyacı var. İzmirlilerin hayatını kolaylaştıracak projelerin süratle hayata geçirilmesine ihtiyacı var” dedi. Bakan Yıldırım, vapur kazasında can kaybının olmamasına sevindiğini, kurtarma çalışmalarını süratle yapıldığını bildirdi, “Araştırma heyeti çalışmalara başladı. Kaza nedeni bu çalışmalar sonucu ortaya çıkacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

İZMİR’İN YÜZ AKISINIZ

Bakan Yıldırım, 8. sınıf SBS sonuçlarına göre Türkiye birincisi Sinem Sınmaz, 2011 LYS sonuçlarına göre TM1, TM2, TM3 puan türünde Türkiye birincisi Deniz Çağlın, MF4 puan türünde Türkiye 7’ncisi Deniz Sökeli, MF4 puan türünde Türkiye 8’incisi Kaan Ege Özgün’e dizüstü bilgisayar hediye etti. Yıldırım, Yamanlar Koleji’nden, Uluslararası Bilim Olimpiyatları’nda matematik dalında dünya birincisi olan Mehmet Sönmez, fizik dalında dünya ikincisi olan Mehmet Said Onay, kimya dalında dünya üçüncüsü olan Pınar Selinay Doğan, biyoloji dalında dünya üçüncüsü olan İpek Akçabelen’e de dizüstü bilgisayar verdi. Öğrencileri tek tek tebrik eden Bakan Yıldırım, “Sizler İzmir’in yüz akısınız” dedi.

Haberin Devamı

EXPO hep birinci sırada

Bakan Yıldırım, EXPO’yu bu projelerden ayrı bir yerde gördüğünü kaydetti. Yıldırım, “EXPO hep birinci sırada. 2020’ye kadar en önemli madde olarak bütün kesimler, STK’larımız, kamu kuruluşlarımız, bakanlarımız, yerel idareler olmak üzere birinci madde olarak ele alınacak” dedi. Yasal altyapıyı çözdüklerini, herhangi bir sıkıntı olmadığını ifade eden Bakan Yıldırım, “Kasımdan itibaren görüşmeler başlamış olacak. İnşallah bu sefer tecrübeleri değerlendirerek İzmir’e 2020 EXPO’yu kazandıracağız. Bu birliktelikte İzmir’in kayıp yıllarını telafi edeceğiz” dedi.

Ayağına kapanarak yardım istedi

Yıldırım, İzmir Valiliği’nden ayrılırken, 8 yaşındaki Hatice Akyıldız, evlerinin olmadığını, 600 lirayla geçinmeye çalıştıklarını belirterek yardım istedi. Akyıldız, bir anda, “Ayaklarınıza kapanayım, n’olur yardım edin” diyerek, Bakan Yıldırım’ın ayaklarına doğru eğildi. Yıldırım, küçük kızı kollarından tutarak ayağa kaldırdı, sarılarak teselli etti, yardım sözü verdi.

Haberin Devamı

İzmirli metroda sabırsız

Yıldırım, metroyla ilgili bir soru üzerine, “Metro inşaat süresinin çok uzadığı konusu İzmir kamuoyunda yeterince bilinen bir konu. İzmir bir an önce bu projenin bitmesini ve hayata geçmesini sabırsızlıkla bekliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi bunu en iyi bilen kurumların başında geliyor” karşılığını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!