30 yıllık rüya

Güncelleme Tarihi:

30 yıllık rüya
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2000 00:00

Haberin Devamı

YAŞAR Holding'in, Seferihisar'daki Hedef Damızlık Et Sığırcılığı Üretim ve Araştırma Çiftliği, ABD Büyükelçisi Mark Parris'in de katıldığı törenle açıldı. Çiftlikte, Anadolu et ırkını yaratma projesini hayata geçireceğini belirten Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Yaşar, ‘‘Yüksek et verimli Charolais, Hereford ve Angus ırkı 27 sığır ve 3 boğayı ABD'den getirdik. 30 yıllık rüyam gerçek oluyor. Türkiye'de et ırkının öncülüğünü yapacağız’’ dedi.

SIĞIRLAR 2 yaşına geldiğinde 1 tonu aştığını belirten Yaşar, ‘‘Bizim sığırlardan 200 gram pirzola çıkarken, bunlardan 2 kilo çıkıyor. 2 yılda, ABD'den gelecek yeni sığırlarla 5 bin başa ulaşacağız ve suni tohumlamayla Anadolu et ırkını yaratacağız. Projenin maliyeti 10 milyon dolar’’ dedi.

BÜYÜKELÇİ Parris ise önümüzdeki yıllarda Türk halkının kaliteli ve ucuza et yiyebileceğini söyledi. Projenin ABD Tarım Bakanlığı'nın desteğiyle gerçekleştirildiğini vurgulayan Parris, ‘‘Yaşar Holding'in bu projesi ABD ve Türkiye'de hayvancılık sektörleri arasında olabilecek yeni projelere örnek olacak’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!