3 aydır su yok

Güncelleme Tarihi:

3 aydır su yok
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2013 01:20

Dalaman'da 13 aile sıcak yaz günlerini susuz geçiriyor.

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Dalaman İlçesi'ne bağlı Kargınkürü Köyü, Depremevleri Mevkisi'nde yaşayan 13 aile, şebeke suyunun yetersiz kalması nedeniyle sıcak yaz günlerini susuz geçiriyor. 3 aydır çeşmelerin akmadığını belirten mağdur köylüler, temizlik ihtiyacını belediyenin itfaiye aracıyla gönderdiği suyla, içme suyu ihtiyacını ise satın aldıkları damacana sularla gideriyor. İl Özel İdaresi, yaşanan su sıkıntısının duyulmasının ardından köye inceleme için bir ekip gönderdi.

Dalaman'a 5 kilometre mesafedeki 430 hane, 1062 nüfuslu Kargınkürü Köyü'ne içme suyu sağlayan iki kuyunun suyu yaz aylarında yaşanan kuraklık nedeniyle azaldı. Şebekeye verilen suyun yetersiz gelmesi nedeniyle köyün üst kısımlarında bulunan Depremevleri Mevkisi'nde yaşayan 13 aile, evlerine şebeke suyunun ulaşmaması nedeniyle sıcak yaz günlerinde susuz kaldı. Üç aydır çeşmelerinden su akmayan 13 aile, durumu köy muhtarı Mevlüt Aydın'a bildirdi. Muhtarlık, bir sefere mahsus tankerle su getirdi. Ancak, bu suyu kullanamadıklarını belirten köylülerden Fatma Kaplan (32), “6 yıldır burada yaşıyoruz. Her yaz da bu problemini yaşıyoruz. Ancak, bu yıla kadar gündüzleri kesilse de geceleri suyumuz akıyordu. Ancak, çeşmelerimizden son 3 aydır bir damla suyu akmıyor. Ramazan ayını susuz geçirdik. Bahçemizdeki ağaçları tankerle su getirterek suluyoruz. Ayrıca, Dalaman Belediyesi İtfaiyesi gelerek evimizin üstündeki depoları dolduruyor. Bu sayede banyo ve bulaşıklarımızı yıkıyor, temizliğimizi yapıyoruz. İçme sularımızı taşıma su ile ve damacan su satın alarak karşılıyoruz. Birkaç gün önce muhtarlık bize tankerle su gönderdi. Ancak, su çok beklemiş olmalı yada ilaçlı bir su olsa gerek elimizi yüzümüzü yıkadığımızda her yerimiz kabardı. Bu nedenle bu suyu da kullanamadık. Yetkililer, sadece seçimde bizi hatırlıyor. Çoluk çocuk susuzluktan perişan olduk” dedi.

Haberin Devamı

“CENAZEMİZ OLSA YIKAYACAK SUYUMUZ YOK”
Mağdur olan köylülerden Handan Bilen (40) de yatalak hastası olduğunu belirterek, “Onu taşıma su ile yıkıyorum. Perişan vaziyetteyiz. Yaşadğımız yer cennet, çok güzel manzaramız var. Ancak, suyumuz olmayınca neye yarar? Pek çok yere başvurduk ama su sorunumuza çözüm bulamadık. Siyasetçiler, konuştuklarında her şey güllük gülistanlık gibi gösteriyor. Ama gelsinler bizim rezilliğimizi görsünler. Şehire çok yakın olmamıza rağmen, bir adım ötemiz de su varkenr biz bubuzluk yaşıyoruz” diyerek, tepkisini dile getirdi. Köylülerden Sema Kaplan (37) da cenazeleri olsa yıkayacak bir tas suları olmadığını belirtip, yetkililerden bir an önce sorunlarına çözüm bulmalarını istedi.

Haberin Devamı

SU DEPOSUNDA ÇALIŞMA BAŞLATILDI
AK Parti Dalaman İlçe Başkanı ve Muğla İl Genel Meclis Üyesi Onur Turgut, Kargınkürü Köyü Depremevleri Mevkisi'ne gelip, mağdur köylülerden bilgi aldı. Yaşanan su sıkıntını yeni öğrendiğini belirten Turgut, “İl Özel İdaresi'nden genel sekreterimiz, köye gerekli incelemeler için bir ekip gönderdi. Köyün su deposunda bir çalışma yapıyorlar. Gerekli görülmesi halinde ek bir su kuyusu daha açılarak, takviye yapılabilir. Ekibin yapacağı kontrollerin sonrasında su sıkıntısının giderileceğini düşünüyorum” dedi.

MHP'li Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz, “Bu bölgede, geçtiğimiz yıllarda da benzer sıkıntılar yaşanıyordu. Bu yıl hepimizin bildiği gibi yaz ayları kurak geçiyor. Yağmurların az olması sebebiyle susuzluk yaşanabiliyor. Köylümüzün geçici olan bu mağduriyetini şimdilik itfaiye araçlarımızla evlerine kadar su taşıyarak karşılamaya çalışıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!