Ege'nin birbirinden leziz tatları

Güncelleme Tarihi:

Egenin birbirinden leziz tatları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2015 01:21

İZMİR'de, Konak Belediyesi ile Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği'nin işbirliğinde düzenlenen 14. Alsancak Şenliği bu yıl da 'Ege Mutfağı Lezzetleri Alsancak'ta Buluşuyor' adlı yemek yarışmasına ev sahipliği yaptı.

Haberin Devamı

7'ncisi düzenlenen yarışmada Ege'nin birbirinden lezzeti tatları yarıştı. Meksika Sokağı'nda yarışma için özel hazırlanan alanda gerçekleştirilen etkinlikte Alsancak'taki restoranların usta şefleri hünerlerini sergiledi. Yarışmanın Moderatörlüğünü Ertan Görün üstlenirken, jüri üyeleri Anita Angelisanti, Ayşe Karadan, Ceren Ağca, Demet Atalan, Ergun Barlık, Fuat Öztim, Güneş Pelit, Hamit Gülyüz, Hayrettin Meydan, Jo Kohen, Mehlika Öktem, Metin Saruhanlı, Nejdet Polat, Nedim Atilla, Sedef Yüksel, Paola Micaleff, Tülin Alevok ve Ahmet Güzelyağdöken'den oluştu. Ana yemek, zeytinyağlı, tatlı-pasta ve börek olmak üzere üç ayrı kategoriden oluşan yemek yarışmasında usta eller yeteneklerini konuşturdu. Lezzetleri kadar görsellik ve sunumun da ön planda tutulduğu değerlendirmede jüri üyeleri yemekleri puanlamakta zorlandı.

"GURME TURİZMİ ARTMALI"
Ege'nin zengin mutfağının yanı sıra Seferat ve Girit yemeklerini de tanıtmak amacıyla düzenlenen yarışmada Alsancak'taki restoranların aşçıları yeteneklerini gözler önüne serdi. Birbirinden lezzetli yemeklerin ortaya çıktığı yarışmanın açılışını Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dilek Olcay ile birlikte yaptı. Yarışmaya katılan tüm aşçılara başarılar dileyen Pekdaş, Ege'nin zengin bir yemek kültürü olduğunu dile getirerek, "Türkiye'nin batıya açılan kapısı İzmir'de yemek kültürünü turizmin bir parçası haline getirmek zorundayız. Bu adımlar hem geçmiş kültürümüzün yansımasını sağlamak hem de gelecekte ciddi bir ekonomik kalkınmanın aracısı olmak zorunda. Zengin yemek kültürümüzle tüm dünyaya güzel mesajlar vereceğimize inanıyorum. Yemek aynı zamanda birleştiren bir şeydir. Dostluğu, barışı, bir arada olmayı, muhabbeti ve keyif almayı da sağlar. Yemek kültürünün barış dilini hakim kılmasını önemsiyorum. Alsancak Şenliği'ni bizim bu zenginliğimizi hayata geçirmesi anlamında da başarılı buluyorum" dedi.

JÜRİ SEÇMEKTE ZORLANDI
Jürinin zorlandığı değerlendirme sonucunda; Ana Yemek kategorisinde Nar Restoran aşçısı Ömer Arsa, zeytinyağlı yemek kategorisinde Delice Zeytin Restoran'ın aşçısı Senem Doğan, tatlı-pasta ve börek kategorisinde ise Yüzde 100 Restoran'ın aşçısı Okan Çoban birinciliği elde etti. Jüri üyeleri ilk üçün dışında bu yıl dördüncülere de ödül verdi. Dereceye giren aşçılara yarışma sponsorları tarafından hediye paketinin yanı sıra ilk üç dereceye girenlere tam altın verilirken, dördüncü seçilen aşçılara da yurtiçi tatili hediye edildi. Ayrıca yarışmaya katılan tüm aşçılara katılım sertifikası verildi. Yarışmanın yapıldığı Meksika Sokak'ta gün boyu müzik dinletisi ve mini konser hem esnafa hem de alışveriş yapan İzmirlilere farklı bir gün yaşattı. Ayrıca Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV) Bandosu da mini bir konserle etkinliğe renk kattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!