Ege mutfağı dünyaya açılacak

Güncelleme Tarihi:

Ege mutfağı dünyaya açılacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2015 01:25

İZMİR Olgunlaşma Enstitüsü ile İzmir Kalkınma Ajansı'nın (İZKA) işbirliğiyle hayata geçirilen "Teknomutf@k" projesine katılan 25 kursiyer 1 yıllık eğitimin ardından sertifikalarını düzenlenen törenle aldı.

Haberin Devamı

İzmir Olgunlaşma Enstitüsü'nün konferans salonunda gerçekleştirilen törene; proje ortaklarından Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Konak İlçe Milli Eğitim Müdürü Arif Aytan, Konak İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bekir Ayan, KOSGEB İzmir Güney Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçı ile çok sayıda davetli katıldı.

Ege mutfağı dünyaya açılacak

Tören öncesi eğitimlerin verildiği modern mutfağı gezerek proje hakkında bilgi alan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İZKA'nın Okul Öncesi ve Mesleki Eğitim Mali Destek Programı kapsamında hayata geçirilen projeye ortak olmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi. Konak Belediyesi olarak istihdama yönelik çözümler bulabilmeyi ve girişimciliği teşvik etmeyi önemsediklerini vurgulayan Başkan Pekdaş, sektörün ihtiyacı olan ara elemanları yetiştirmenin gerekliliğine dikkat çekti. Konuşmasında Türk mutfağının zenginliğinden ve dünyadaki yerine değinen Başkan Pekdaş, "Türk mutfağı dünyanın en önemli mutfağı. Tarihten bu yana geçiş yollarının üzerine bulunmuş bu topraklar, Anadolu çok önemli tatlara ev sahipliği yapmış ve bunu kendi mutfağı olarak geliştirmiş. Yeme içme kültürü üzerine gurme turizmi var ve çok önemli bir sektör. Ege mutfağının tanıtılmasını sağlamak ve bu mutfağın ekonomik sektöre dönmesi için de çalışmalıyız. Bu bir yerel kalkınma modeli de olabilir. Bunun için de gelin el ele verelim" dedi.

Ege mutfağı dünyaya açılacak


Törende konuşan KOSGEB İzmir Güney Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçı da projeye katılan kursiyerlerin tamamının kadın olmasına dikkat çekti. Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Hatice Çakır Topkaya da, İZKA ve Konak Belediyesi'nin de ortağı olduğu Teknomutfak projesinin Türkiye'ye örnek bir mutfak projesi olduğunu belirterek, "Aşçı yardımcılığı eğitimi alan kursiyerlerimiz Türk mutfağının önemli aşçılarından hem Türk hem de dünya mutfağından yemekler, tatlılar, salatalar, soslar konusunda eğitimler aldı" dedi. Tören sonunda bir yıllık aşçılık eğitimini başarıyla bitiren 25 kadın kursiyere sertifikaları verildi. Kursiyerler sevinçlerini kendi elleriyle yaptıkları pastayı davetlilerle birlikte keserek kutladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!