Bir kahve hatırına

Güncelleme Tarihi:

Bir kahve hatırına
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2015 01:20

İZMİRLİ bankacı Nesibe Olcay Ekdi, Mardin seyahatinde içtiği dibek kahvenin tadını önce sevdikleriyle paylaştı, sonra da ünlü Artukbey Dibek Kahvesi’nin İzmir’deki ilk sunum ve satış yetkisini aldı.

Haberin Devamı

Ekdi, Girne Caddesi’nde bir aydır açık olan Kahve Evi’nde geleneksel Mardin kahvelerini İzmirlilerle buluşturuyor.

HEMEN TALİP OLDU
Artukbey Kahveleri’ni tattıktan sonra düzenli olarak internetten sipariş verip kendisinin kullandığını ve yakınlarına hediye ettiğini aktaran Ekdi, “İzmir’de franchise verdiklerini öğrenince hemen talip oldum. Kendi işimi kurmak hep hayalimdi. Bankadan ayrıldım. Öte yandan bu kahve Mardin’de çok biliniyordu. Havaalanına gittiğiniz zaman Artukbey poşetsiz kimseyi göremezsiniz. İzmir’de de kahve kültürü oldukça yaygın” diye konuştu. Bu kahve evlerinin Mardin ve Midyat dışında Ankara ve Samsun’da da bulunduğunu aktaran Ekdi, “Zafaran çayı var, yedi harmanlı bir çaydır. Sindirim sistemini güçlendiriyor. İçindeki tarçın diş ve mide ağrılarına, safran da strese iyi geliyor. Spesiyal kahvemize çok güveniyoruz. Yedi kahve ve üç bitkinin karışımından elde ediliyor. Bu kahvemiz büyük beğeni topladı” dedi. Bunun dışında Süryani kahvesi, Kakule kahvesi, bitter çikolata ile dibek kahve harmanından elde edilen özel kahveleri Mardin’i çağrıştıran özel kutularda satılırken, sunum da yöresel şekilde yapılıyor.

Haberin Devamı

BIÇAK DEĞMEDİ
Türkiye’deki pek çok kahve üreticisinin dibek taşında dövüldüğünü iddia ettiğini, ancak ağırlıkla makinede çalıştıklarını kaydeden Ekdi, “Kahve tutkunları zaten bunu hemen anlar. Bizim tüm ürünlerimiz dibek taşında dövülüyor. O yüzden tadı çok daha net hissediliyor. Bıçak değmediği için kahvenin yağı kendi içinde hapsoluyor. Her yudumunda fark kendini gösteriyor” dedi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!