22’şer kilo verme morali

Güncelleme Tarihi:

22’şer kilo verme morali
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2011 00:00

İZMİR’deki Eşrefpaşa Belediye Hastanesi’nin satınalma biriminde görevli Didem Uluhan Tokmer ve go-kart pist işletmecisi Bala Yıldız, kendilerini yoran kilolardan kurtulunca moral buldu.

Haberin Devamı

7 Temmuz 2010’da zayıflama programına başlayan Yıldız 78’den 56, 5 Ekim 2010’da başlayan Didem Uluhan Tokmer ise 77’den 55 kiloya üştü. Yıldız ve Tokmer, gerek görünüm, gerekse psikolojik olarak kendilerini rahatsız eden kilolarından kurtulmada, Park Sima Sağlıklı Zayıflama ve Form Merkezi Genel Müdürü Gülşen Altın, uzman dyetisyen Işın Sayın ve Dr. Ercan Mete Pehlivan’ın büyük katkısı olduğunu söyledi.

Eğitim tetikledi

Tokmer, kilo vermeye kızı 7 aylık olunca karar verdiğini anlattı, “Ölçümlerde yağ oranım normal değerlerin çok üzerinde çıktı. Görüşmenin ardından verilen 3 saatlik eğitim beni daha da tetikledi. Verilenleri uyguladım, 1 ay her gün yediklerimi yazıp mail attım, canım aykırı bir şey isterse telefonla aradım ve ne kadar yemenin güvenli olabileceğini, karşısında ertesi gün neleri kısmam gerektiğini öğrendim” dedi.

Haberin Devamı

Eşinin de çok yardımı olduğunu ve yaptığı yemekleri eleştirmeden yediğini belirten Tokmer, şunları söyledi:“Günler geçtikçe alıştım. Çok keyifliydi, kendimi çok iyi hissettirdi, hiçbir şeyden mahrum kalmadım, dışarıda yemeğe gittiğimizde dönercide bile neler yiyebileceğimi öğrenmiştim. 5 aydır inceciğim ve kilomu koruyorum, sağlıklı beslenmeyi yaşam tarzına dönüştürmem konusunda sıkı iletişim içeren ve çok kısıtlı olmayan kaliteli bir rehberlik hizmetiydi.”

Hayatın akışı değişti

Gardrobun önünde ağlamaktan yorulduğu günlerden birinde araştırarak Parksima’yı bulduğunu söyleyen Yıldız ise şöyle konuştu:“Doktorumun istediği tahlil sonucunda reaktif hipoglisemi hastası olduğumu öğrendik. Bu doğrultuda beslenme listem hazırlandı ama bence en ilginç olanı barkovizyon gösterisiydi. Katılmak istememiştim ama o gün öğrendiklerim hayatımın akışını değiştirdi. Diyetisyen Işın Sayın, hayatımı değiştiren kişi olarak hayatıma imzasını attı. Güçlü moral desteğiyle, en çaresiz olduğum zamanlarda hep bir çözüm yolu bularak yoluma ışık tuttu.’’

Görüşme günlerini iple çeker olmuştum. Kilo veremediğim haftalar oldu ama asla vazgeçmedi, vazgeçmeme izin vermediği gibi zaman zaman psikolojik danışmanım bile oldu.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!