2012’ye konserli merhaba

Güncelleme Tarihi:

2012’ye konserli merhaba
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2011 00:00

Ortakent-Yahşi Belediyesi’nin Bodrum Oda Orkestrası’yla bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Yeni Yıl Konseri, 24 Aralık’ta, güneşin yeniden doğuşu olarak algılanan eski Türk geleneklerinden Nardugan Bayramı çerçevesinde gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

MARMARA Koleji Halikarnassos Kültür Merkezi’ndeki etkinliğe 30 kişilik ekiple katılacak olan Bodrum Oda Orkestrası’nı, İzmirli kadın orkestra şefi Özge Gülbey Usta yönetecek. Konserde; Bodrum Oda Orkestrası’na, İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürü soprano Aytül Büyüksaraç, yine aynı kurumundan tenor Fahri Önoğlu, bas Tevfik Rodos, fagot sanatçısı Aşkın Usta eşlik edecek. Numan Pekdemir’in sanat koordinatörlüğündeki organizasyonda, Selma Korkut da başkemancı olarak sahne alacak. Türkülerimizden Aryalara Bir Demet” adlı konserde Rossini’nin Sevil Berberi Operası uvertüründen anonim bir türkü olan ‘Ah Bir Ataş Ver’e, ‘Sarı Gelin’den ‘İki Keklik’e, ‘O sole mio’dan Carmen Operası müziklerine kadar sevilen parçalar seslendirilecek. Davetiyeler, Ortakent-Yahşi Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi’nden ücretsiz temin edilebilecek.

Çok sesliliğe verilen değer

Haberin Devamı

Ortakent-Yahşi Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz, yeni yıl konserlerinin çok sesliliğe verdikleri değerin bir göstergesi olduğunu söyledi. Şahbaz, “İlk yıldan itibaren Bodrum Yarımadası’ndaki sanatseverlerin çok ilgi gösterdiğini gördük ve her sene tekrarlama kararı verdik” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!