2012’nin ilk gününde yürürken kayboldular

Güncelleme Tarihi:

2012’nin ilk gününde yürürken kayboldular
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2012 00:00

Bodrum Yalıkavak’ta yaşayan emekli kadastro mühendisi Necdet Ata Soycan (60) ile Bitez’de oturan Songül Yılmaz (38), önceki sabah Adaboğazı’nda yürüyüşe çıktı.

Haberin Devamı

Ormanlık ve sarp kayalık  alanda havanın kararmasıyla yollarını kaybeden Yılmaz ile Soycan polisi arayıp yardım istedi. Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, GSM şirketinin yetkilileriyle iletişim kurup, iki kişinin yerini belirledi, AKUT ekibinden yardım istedi. 14 polis, bir sağlık ekibi ve 16 kişilik AKUT ekibi seferber oldu. AKUT lideri Sadettin Uslu öncülüğündeki ekip 5 kilometre yürüyerek yaklaşık iki saat sonra Yılmaz ve Soycan’a ulaşmayı başardı.

Bodrum’a gidecektik

Yürüyüşte ayağından yaralanan Songül Yılmaz, “Arkadaşımla yeni yılın ilk günü yürümek istedik, Bitez ve Adaboğazı Mevkii’nden Bodrum’a ulaşmayı düşündük. Ormanlık alanda yönümüzü kaybettik. Hava kararınca ve yolumuzu bulamayınca polisten yardım istedik. Mahsur kaldığımız bölgeye deniz yakın ama yerleşim yerleri uzaktı. Bir noktada kalıp ekiplerin gelmesini bekledik” dedi.

Haberin Devamı

AKUT ekibiyle Bitez’e ulaşan Yılmaz ile soğuk yüzünden ısı kaybına uğrayan Soycan Bodrum Devlet Hastanesi’ne götürüldü, tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Yardım olmadan çıkamazlardı

AKUT Bodrum Lideri Sadettin Uslu, polis haber verinnce kayıp ikiliye cep telefonnundan ulaştıklarını belirtti, “Koordinatları aldığımızda yerlerinden ayrılmamalarını istedik, arazi şartlarının çok zor olması nedeniyle bu güzergahta kaybolmalar çok sık oluyor. Yardım olmadan gece bu bölgeden çıkmaları mümkün değildi, iki kişiye kısa zamanda ulaşıp en yakın yoldan kente dönmelerini sağladık” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!