2 milyon liralık bilişim vurgunu

Güncelleme Tarihi:

2 milyon liralık bilişim vurgunu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2010 22:47

Haberin Devamı

MUĞLA Emniyet Müdürlüğü tarafından Fethiye ve Köyceğiz’de düzenlenen kredi kartı dolandırıcılığı operasyonunda 3 kişi gözaltına alındı. Polis il genelinde bir şebekenin sahte kredi kartıyla piyasayı dolandırdığı ihbarını aldı. Sahte kartlarYapılan teknik takip sonucu Fethiye’de yaşayan S.F.’nin (30) internetten elde ettiği bilgilerle çoğu yabancı uyruklu kişilerin kredi kartı kartlarını kopyaladığı belirlendi. S.F.’nin kopyaladığı bilgilerle yapılan sahte kredi kartlarını S.Z. (24) ve H.G.’nin (26) kullandığı tespit edildi. Polis S.F.’yi Fethiye’deki evinde gözaltına aldı. Kuyumcuya baskın

Evde yapılan aramada, kredi kartı kopyalama cihazları, kart yazıcıları, kart okuyucuları, manyetik şeritli boş kartlar, kopyalanmış kredi kartları, üç laptop, kablosuz internet cihazı, iki hafıza kartı ve dört CD ele geçirildi. S.Z. ile H.G. de Köyceğiz’de bir kuyumcuda sahte kredi kartıyla alışveriş yaparken yakalandı.

Uluslararası boyutta

Haberin Devamı

Zanlıların 50 işyerinden cep telefonu, ziynet eşyası, bilgisayar ve televizyon gibi malzemeleri satın aldıkları ve bu yolla piyasayı 2 milyon lira dolandırdığı açıklandı. Yabancı bankaların kredi kartlarının kopyaladığı ve dolandırıcılığın uluslararası boyutta olduğu belirtildi. 3 kişi de tutuklanırken zanlılardan birinin annesi, “Ne olur bırakın onları” diyerek ağladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!