170 bin üniversiteli EXPO’da gönüllü elçi

Güncelleme Tarihi:

170 bin üniversiteli EXPO’da gönüllü elçi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2012 00:00

EXPO 2020 İzmir Yürütme Komitesi Başkanı Mahmut Özgener’le bir araya gelen İzmir Üniversiteleri Platformu üyesi dokuz üniversitenin rektörü, öğrenci ve akademisyenleriyle 170 bin kişilik grubun gönüllü olarak çalışacağını söyledi.

Haberin Devamı

İZMİR Üniversiteleri Platformu’nun, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan’ın dönem başkanlığında, Şifa Üniversitesi’nin ev sahipliğinde yapılan son toplantısına EXPO 2020 İzmir Yürütme Komitesi Başkanı Mahmut Özgener de katıldı. Özgener, dokuz üniversitenin rektörüne EXPO 2020 adaylığıyla ilgili bilgi verirken, toplantıda, öğrenci ve öğretim üyeleriyle birlikte İzmir’deki 170 bin üniversite mensubunun EXPO gönüllüsü olması için çalışma yapma kararı alındı.

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan başkanlığındaki toplantıya, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoğlu, İzmir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Tiryaki, Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Erdoğan, Şifa Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Sarsılmaz katıldı.

Haberin Devamı

Birlikte çalışalım

EXPO 2020 İzmir Yürütme Komitesi Başkanı Mahmut Özgener, rektörlerden, EXPO adaylığı sürecinde katkılarını beklediğini söyledi. İzmir’in bir üniversiteler kenti haline geldiğini belirten Özgener, EXPO’nun artık bir Türkiye projesi olduğunu, bu projede üniversitelerle birlikte çalışmak istediklerini kaydetti. İzmir’deki üniversitelerin 160 bin öğrenci, yaklaşık 10 bin öğretim üyesiyle büyük bir güç olduğunu ifade eden Mahmut Özgener, üniversitelerden, proje üretmelerinin yanında öğrencilerin de gönüllü olarak EXPO adaylığı çalışmasına katılabileceklerini bildirdi.

Tam destek sözü

İzmir Üniversiteler Platformu Dönem Başkanı Prof. Dr. Murat Barkan, son derece verimli bir toplantı olduğunu, üniversiteler kenti İzmir olarak EXPO’ya destek vereceklerini dile getirdi. 170 bin kişilik üniversiteli kadrosuyla ‘sivil inisiyatifin’ oluşmasına katkı koyacaklarını vurgulayan Prof. Dr. Barkan, “EXPO’ya her yönden destek vereceğiz. Danışma kurulunda yer alacağız, hazırlık, organizasyon ve gerçekleşme aşamalarında bulunacağız. Üniversitelerimiz, oy kullanacak ülkelerin üniversitelerine yönelik sosyal yaptırım grubu kuracak. Bu işin lobi ayağında da yer alacağız. Sağlık temasını, yalnızca tıp olarak algılamıyoruz. Turizm ve teknoloji gibi alanlarda da EXPO temasını besleyeceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!