1500 kişiye süt ikramı

Güncelleme Tarihi:

1500 kişiye süt ikramı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2012 00:00

Balıkesir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün başlattığı süt çeşmesi projesine Alihikmetpaşa Meydanı’nda devam edildi.

Haberin Devamı

İl Müdürü Engin Sancı, Türk insanının süt içme alışkanlığının Avrupa ülkelerine göre çok düşük olduğunu belirterek, süt tüketimini teşvik için projeyi uygulamaya başladıklarını söyledi. Bakanlık, Balıkesir Valiliği, İl Özel İdaresi ve Süt Üreticileri Birliği’nin destekleriyle projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Sancı, “Süt Üreticileri Birliği’nden pastörize sütü alıyoruz. Çelik güğümlerle, hijyenik ortamda getiriyoruz. Çeşmede ısıtma sistemi var. Süt tankımız 250 litrelik, bardaklar da 200 cc. Bugün genç, yaşlı demeden bin 500 kişiye süt ikram ediyoruz” dedi.

Sorun yok

Bu hafta içinde süt konusunda yaşanan antibiyotik ve kalıntı tartışmalarına değinen Sancı, “Bu sözde krizin gerçekleri yansıtmadığını ve ürettiğimiz sütlerde herhangi bir sorun olmadığını göstermek için de süt dağıtıyoruz. Üretim ve tüketim yerleri kontrol altında. Üretim öncesinde, üretim safhasında ve tüketime sunulduğunda da rutin denetimlerimiz devam ediyor. Balıkesirli süt üreticilerimiz de bu konunun bilincinde ve herhangi bir kimyasal kullanmıyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!