100 liraya tüm eşyaları gitti

Güncelleme Tarihi:

100 liraya tüm eşyaları gitti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2010 00:00

Yalıkavak’ta emekli bir çift, döşedikleri villayı kiraya verdi. 100 TL kapara alıp anahtarı anlaştıkları çifte verdi. Kiracılar bir gün sonra evi boşaltıp kayıplara karıştı.

Haberin Devamı

BODRUM Yalıkavak Tilkicik Caddesi’nde, emekli aylıklarını biriktirip yaptıkları villayı döşeyip kiralamak isteyen Mahmut Bakan (65) ve Şennur Bakan (57), geçen pazar sabahı, evli ve doktor olarak çiftle anlaştı. İsimlerinin Turgay Hezer (40) ve Tülay Hezer (29), yanlarındakinin de kızları Büşra (8) olduğunu söyleyen ikili, villayı yıllığı 9 bin 600 TL’ye kiraladı. Pazar gününe denk gelmesi nedeniyle bankadan para çekemeyeceklerini, ancak 100 TL kapora verebileceklerini belirten çift, anahtarı aldı. Çiftin, pazartesi sabahı 07 K 4669 plakalı siyah Hundai marka minibüsle ayrıldığı anlaşıldı.
Emekli çift, sözde kiracılarına, verdikleri telefonlardan ulaşamayınca jandarmaya başvurdu. Çilingire açtırılıp girilen villada, iki televizyon, tüm mutfak malzemesi, elektrikli ev aletleri, müzik seti ve yatak odası takımlarının olmadığı fark edildi. Soyulduklarını anlayan çift, suç duyurusunda bulundu. İsimlerin sahte, minibüsün de çalıntı olduğu ortaya çıktı.
İyi niyet kurbanıyız
Olayın şokunu bir süre üzerinden atamayan Mahmut Bakan, şunları söyledi:
“Doktor olduklarını, beyin tümörü rahatsızlığı nedeni ile Bodrum’a yerleşmek istediklerini söyleyince inandık. Pazartesi sabahı paranın tamamını getirecekler ve kontrat yapacaktık. Uzun süre bekledik, gelmediklerini, telefonlara da yanıt vermediklerini görünce kapıyı açıp içeri girdik ve şoke olduk. Anahtarı da vermediler. Belki de gece diğer eşyaları götüreceklerdi. İyi niyetimizin kurbanı olduk.”
Şennur Bakan da “Çok iyi giyinimliydiler. Dolandırıcı olabilecekleri aklımıza gelmezdi. Emekli maaşımızla zorlukla döşediğimiz eşyalarımızın 15 bin TL’lik bölümünü götürdüler” dedi.
Bu arada, dolandırıcıların minibüsünün pazartesi günü saat 11.00 sıralarında Güvercinlik’ten ayrılırken MOBESE kayıtlarına takıldığı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!