1 lira için bunu da yaptılar

Güncelleme Tarihi:

1 lira için bunu da yaptılar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2015 14:49

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kıyı Tasarımı Projesi kapsamında 7 noktada hizmete aldığı akıllı şehir İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kıyı Tasarımı Projesi kapsamında 7 noktada hizmete aldığı akıllı şehir tuvaletleri, vandalizm kurbanı oldu. 1 TL ücret ödemek istemeyen kişi ve veya kişilerce tahrip edilen kapılar nedeniyle tuvaletler devredışı kalıyor. Son olarak, Alsancak İskelesi karşısında bulunan tuvalet, benzer bir saldırıyla kullanım dışı kaldı.

Haberin Devamı

İzmir’in uygar kimliğine yakışır tuvaletlerin en önemli özellikleri hijyenik, estetik ve güvenli olması. İlk uygulaması Alsancak sahilinde görülen yeni tuvalet, otomatik temizleme sistemi sayesinde oldukça hijyenik. Klozet kendine özel kapalı bir bölmede otomatik olarak tümüyle yıkanıyor. Kauçuk kanallı zemin, her kullanımdan sonra basınç sensörü sayesinde suyla temizleniyor.

1 lira için bunu da yaptılar

Engelli kullanımına uygun, ergonomik yapıya sahip tuvaletlerde sabun, su sensörleri ile el kurutma butonu rahatlık açısından kol mesafesinde yerleştirildi. Kullanım kolaylığı için adet kontrollü (maksimum 10 adet) tuvalet kağıdı mekanizması da bulunuyor. Kapılar yarı otomatik özellikte. Açma kapama işlemi basit bir şekilde gerçekleştirilirken, içeri girildiğinde kapı kendiliğinden kapanıyor. Tuvaletlerde dijital bilgi ekranı, ışıklı uyarı sistemi ve bozuk para ödeme sistemi bulunuyor.

Haberin Devamı

1 lira için bunu da yaptılar

Alsancak iskelesi karşısındaki tuvaletin kapalı olduğunu gören İzmirliler "1 lira için değer mi?" diyerek tepki gösterdi. Bakıma alınan tuvaletin, kapının otomatik açılıp kapanmasına yarayan yeni parçalar gelinceye kadar yaklaşık 1 hafta süreyle kapalı kalacağı açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!