1 Kasım'da da geri adım atmayacaklar

Güncelleme Tarihi:

1 Kasımda da geri adım atmayacaklar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2015 16:44

Yeni yasayla köye dönüşen Kütahya Simav’a bağlı Kuşu’da 2011’den sonra yapılan hiçbir seçimde sandığa gitmeyen halkın 1 Kasım’daki erken seçimde göstereceği refleks şimdiden merak konusu oldu.

Haberin Devamı

Yerel seçimde, “Muhtar değil, belediye başkanı seçmek istiyoruz” diyerek bin 448 Kuşulu’nun oy kullanmama kararı alması sonrası muhtar olarak atanan Feridun Aktay, egedesonsöz’e konuştu. Aktay, davanın istedikleri şekilde sonuçlanması halinde sandığa gideceklerini aksi taktirde bin sene de geçse kimsenin oy kullanmayacağını ifade etti, şöyle konuştu: “Bu oturmuş bir durum. Danıştay’daki dava istediğimiz şekilde açıklanırsa 1 Kasım’da sandığa gidilir. Yok açıklanmazsa oy vermeyi gerektirecek bir durum yok gibi görünüyor. Vatandaşlar bu konuda çok kararlı.”

HİÇE SAYILMIŞLIK VAR

1 Kasımda da geri adım atmayacaklar

Aktay, “İşin kötüsü 4 seçim geçti, kimse gelip, ‘Derdiniz nedir?’ diye sormadı. Hiçe sayılmışlık var. ‘Yanlış yapıyorsunuz’ diyen de yok, ‘Doğru yapıyorsunuz’ diyen de yok. Bu durum da vatandaşın zoruna gidiyor. Yaptığımız şımarıklık değil. Yüzde 100 haklı olduğumuz bir dava var. Kazanacağımıza inanıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!