"Ege Denizi acı denizi olmasın" sloganıyla kulaç attılar

Güncelleme Tarihi:

Ege Denizi acı denizi olmasın sloganıyla kulaç attılar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2016 12:52

- Muğla'nın Datça ilçesinde düzenlenen yüzme maratonuna katılan sporcular, "Ege Denizi acı denizi olmasın" sloganıyla yüzdü

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Datça ilçesinde 10. Uluslararası Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu düzenlendi.
Datça Kaymakamlığı, Datça Belediyesi, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ile Deniz Ticaret Odası Marmaris Şubesinin öncülüğünde düzenlenen maratonun startı, Kumluk Plajı'ndan verildi.
Maratona katılan yüzücüler, Kumluk Plajı ile Fener Adası arasındaki 5 kilometrelik uzun parkur ve Kumluk Plajı ile Club Datça Tatil Köyü'nün iskelesi arasındaki 1,5 kilometrelik kısa parkurda mücadele etti.
Maratona, Türkiye ve Yunanistan'dan 309 sporcu katıldı. Etkinliği, Yunanistan'ın Simi Adası'ndan (Sömbeki) gelen çok sayıda Yunanlılar da izledi.
Datça Kaymakamı Vehbi Bakır, start öncesi yaptığı açıklamada, bu yıl onuncusu düzenlenen maratonun Türkiye'de ilk ve tek olduğuna işaret etti.
Türkiye'nin birçok şehrinde kış şartları etkili olurken Datça'da insanların denize girdiğini belirten Bakır "Ege'nin iki yakasını birleştiren bir organizasyon. Bizim Datça'da gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu, rekabetin ötesinde dostluk ve barış mesajları içeriyor" dedi.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Datça'nın Ege ve Akdeniz'in kesiştiği bir noktada bulunması nedeniyle insani yönüyle mülteciler sorununu gündeme taşıyan maratonun, bir insanlık dramı haline gelen mülteci sorununa dikkati çekmek amacıyla yapıldığını ifade etti.
Ege Denizi'nin barış denizi olmasını istediklerini anlatan Gürün, Ege'nin, sevginin hoşgörünün ve dünya barışının yaşandığı bir alan olmasını dilediklerini vurguladı.
- Ege Denizi'ndeki ölümlere dikkat çekilecek
Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş ise maratonda her yıl bir temanın esas alındığını ve bu yılki temaın "Ege Denizi acı denizi olmasın" olduğunu kaydetti.
Bu yıl maratona katılan sporcuların Ege Denizi'nde bu sloganla kulaç attığına işaret eden Karakuş, "Bu yıl Ege Denizi'nde yaşanan ölüm ve acı olaylara dikkat çekildi. İnşallah en kısa sürede barış ortamı sağlanır ve insanlar yurtlarından olmaz. Ege Denizi'nde de artık ölümler yaşanmaz" diye konuştu.
Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, Ege'nin Türk ve Yunanların ortak kullandıkları bir dostluk denizi olduğunu dile getirdi.
Ege'deki mülteci dramı konusuna ilk kez 2010 yılında dikkat çekildiğini vurgulayan Uçar, şöyle konuştu:
"Ancak sorunun her yıl katlanarak büyümesi karşısında bir kez daha çağrıda bulunmak istedik. İstiyoruz ki bizim doğayla mücadele etmek için kışın kulaç attığımız Ege'nin sularında savaşların siyasi ve ekonomik gerekçeleri uğruna, yeni bir hayat kurma umudunun peşinden koşan insanlar ölmesin. Ege'de mülteci sorununa adadığımız etkinliğimiz umarız sorunun daha çok gündemde yer almasına ve bu sayede etkili çözümler bulunmasına katkı sağlar."
Yarışa katılan 309 sporcudan en küçüğünün 16, en yaşlısının ise 67 yaşında olduğu öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!