Ege bebek 37 günlükken mide ameliyatı oldu

Güncelleme Tarihi:

Ege bebek 37 günlükken mide ameliyatı oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2016 13:22

- Mersin'in Tarsus ilçesinde, mide çıkışındaki darlık nedeniyle emdiği sütü sürekli kusan 37 günlük bebek ameliyat edilerek sağlığına kavuşturuldu

Haberin Devamı

MERSİN (AA) - Mersin'in Tarsus ilçesinde 37 günlük Ege bebek, mide çıkışındaki darlık nedeniyle ameliyat edilerek sağlığına kavuşturuldu.

İlçedeki özel hastaneden yapılan yazılı açıklamaya göre, hastanede dünyaya gelen Gökhan-Duygu Şan çiftinin ilk çocukları Ege, doğumundan 20 gün sonra anne sütünü her seferinde kusmaya başladı. Bu nedenle kilo kaybı da yaşayan bebek, ailesi tarafından 37 günlükken yeniden hastaneye getirildi. Çocuk Cerrahisi Uzmanı Cemal Parlakgümüş tarafından muayene edilen bebeğin mide çıkışında darlık olduğu belirlendi.

Parlakgümüş ve ekibi tarafından açık yöntemle ameliyat edilen Ege bebek, sağlığına kavuşturularak bir gün sonra taburcu edildi.

Doktor Parlakgümüş, bu hastalığın en büyük belirtisinin beslenmeden hemen veya bir süre sonra bebeğin yediklerini kusması olduğunu belirterek, bunun yeni doğan döneminde görülen hastalıklar arasında ikinci sırada olduğunu bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!