Efkan Ala’yı böyle karşıladılar

Güncelleme Tarihi:

Efkan Ala’yı böyle karşıladılar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2016 13:11

İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, Kurban Bayramı'nın son gününde geldiği memleketi Erzurum’da binlerce kişi tarafından karşılandı. Ala, "(Bakanlık görevinden ayrılması) Mahkeme kadıya mülk değildir. Sonuçta Allah, memlekete millete bugüne kadar hizmet etme imkanı verdi. Binlerce şükür olsun" dedi.

Haberin Devamı

Ziyaretlerde bulunmak amacıyla Erzurum'a gelen Efkan Ala, havalimanında Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Oltu Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı. 

Efkan Ala’yı böyle karşıladılar

Ala, Erzurum Havalimanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığı görevinden ayrılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Makam, mevki için yola çıkmadıklarını vurgulayan Ala, şöyle konuştu:

"Mahkeme kadıya mülk değildir. Sonuçta Allah, memlekete millete bugüne kadar hizmet etme imkanı verdi. Binlerce şükür olsun. Biz elimizden geleni her platformda yapalım. Biz bir şey olmak için yola çıkmış insanlar değiliz, bir şey yapmak için yola çıkmışızdır. Bir şey yapmanın yolu da sadece makamlar mevkiler değildir. Türkiye'de yapılabilecek çok şey var. İnşallah hep birlikte Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hükümetimizle, meclisimizle ve milletimizle birlikte bu ülkeyi biz 2023 hedeflerine taşıyacağız."

Haberin Devamı

Milletvekili Ala, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine de değindi.

Darbe girişimi öncesi Erzurum'da olduğunu hatırlatan Ala, daha sonra tarifeli uçakla Ankara'ya giderek havalimanından duruma müdahale ettiğini anlattı.
Ala, darbe girişiminde bulunanları tek tek ele geçirdiklerini ve hak ettikleri yerlere gönderdiklerini söyleyerek, "Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden o gece özel hareket polislerimizi de Ankara'ya gönderdik ve onlar da Ankara'ya inemedi. Orada F16'lar, teröristler havada terör estiriyorlardı. Nevşehir'e indirdik, oradan da karayoluyla geçtiler" ifadelerini kullandı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!