Efeler Belediyesi Cumhuriyet İçin Yürüdü

Güncelleme Tarihi:

Efeler Belediyesi Cumhuriyet İçin Yürüdü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 17:33

Efeler Belediyesi personeli Cumhuriyet Bayramı töreni için Hükümet Konağı'na bayraklarla yürüdü.

Efeler Belediyesi personeli, Cumhuriyet Bayramı töreni için Hükümet Konağı’na bayraklarla yürüdü.
Efeler Belediye binası önünden başlayan yürüyüşe Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan ve eşi Gülay Özakcan, başkan yardımcıları, birim amirleri başta olmak üzere tüm belediye personeli katıldı. Türk Bayrakları ve Atatürk posterleriyle Hükümet Konağı’na coşkulu bir şekilde yürüyen Efeler Belediyesi personeli Cumhuriyetimizin kuruluşunun 92. Yıldönümü nedeniyle düzenlenen çelenk koyma törenine katıldı.
Efeler Belediyesi önünde toplanan belediye personeli cadde boyu yürüyerek, Adnan Bulvarı üzerinden Hükümet Konağı önüne geldiler. Zaman zaman apartmanlardan alkışlarla destek olan vatandaşların yanı sıra yürüyüşe bayrağını kapan herkes katıldı. 600’e yakın kişiyle belediye binası önünden başlayan yürüyüş kortejine bayrağını alıp gelen vatandaşlarda dahil olunca 2 bine ulaşan görkemli bir görüntü ortaya çıktı. Yediden yetmişe her kesimden katılım gerçekleşti. Eşi, çocuğuyla katılanlar, yaşlılar, yolu hiç aralıksız yürüdüler.
“İLELEBET YAŞATACAĞIZ”
Milletin yeniden dirilişinin simgesi olan Cumhuriyet’i ilelebet yaşatacaklarını belirten Başkan Özakcan, ”Bugün, bağımsız, özgür bir devlet olarak yeniden ayağa kalktığımız, demokratik, sosyal bir hukuk devleti şekliyle Cumhuriyeti kurduğumuz gündür, Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesi ile “En Büyük Bayram” günüdür. Ancak son günlerde yaşananlar göstermektedir ki, birliğe, beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız vardır. Bizler Yörük Ali Efe’nin, Çete Ayşe’nin ve daha nice kahraman efelerin torunlarıyız. Ulu Önder Atatürk’e inanan, ilke ve devrimlerine sahip çıkma kararlılığını gösteren, Cumhuriyetimizin çevresinde kenetlenen bir milletiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetin 92. yıldönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor, Cumhuriyet Bayramını kutluyorum” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!