Edremit'te 8 bin kişilik aşevi kuruldu

Güncelleme Tarihi:

Edremitte 8 bin kişilik aşevi kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2017 16:39

Edremit'te 8 bin kişilik aşevi kuruldu

Haberin Devamı

VAN, (DHA)- VAN'ın merkez Edremit ilçesi'nde Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı tarafından 8 bin kişi kapasiteli aşevi kuruldu.

Van Edremit Kaymakamlığı tarafından Şabaniye Mahallesi'nde kurulan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığına bağlı aşevi, Ramazan ayı için çalışmalarını hızlandırdı. Ramazan ayı dışında diğer aylarda da hizmet verecek olan aşevi, hizmetlerini aralıksız sürdürecek. Edremit ilçesinde Ramazan ayı için kurulan çadırlarda günlük yemek hizmeti verecek olan aşevi, evinde yemek pişiremeyen yaşlı, engelli ve mağdur ailelere de araçlarla sefer taslarında yemek dağıtımı yapacak.

Ramazan ayı başta olmak üzere Ramazan ayı dışında da yemek servisi hizmetinin sürdürüleceğini söyleyen Edremit Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Yavuz Pazarbaşı "Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekilimiz Atıf Çiçekli'nin talimatlarıyla yardıma muhtaç ailelerimizi tespit etme çalışmalarımız devam ediyor. Ramazan ayında iftar çadırımızın yemeklerini burada hazırlayarak vatandaşlarımıza sunacağız. Çadıra gelemeyen mağdur ailelerimizin ise yemeklerini evlerine kadar götüreceğiz. Şu ana kadar 150 ailemiz tespit edilmiş durumdadır. Bu sayının daha da artacağını düşünüyoruz. Ramazan ayı dışında da aynı şekilde yemek dağıtımı hizmetimiz devam edecek. Ramazan ayı dahil yıl boyunca vatandaşlarımıza vereceğimiz yemeklerimizin yıllık maliyeti 3 milyon TL tutarında olacak. Her gün düzenli bir şekilde 4 çeşit yemek hazırlanarak mağdur, yaşlı ve kimsesiz ailelerimize ulaştırılacaktır" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!