Edremit'te 369. kısa dönem er ve erbaşlar yemin etti

Güncelleme Tarihi:

Edremitte 369. kısa dönem er ve erbaşlar yemin etti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2017 16:46

Edremit'te 369. kısa dönem er ve erbaşlar yemin etti

Haberin Devamı

BALIKESİR'in Edremit ilçesindeki 19. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'nda vatani görevini yapan 369. kısa dönem 401 er ve erbaş, 3 haftalık eğitimin ardından yemin etti.

Edremit 19. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'nda gerçekleştirilen yemin törenine Tugay Komutanı Albay Osman Aytaç, Edremit Belediye Başkanı CHP'li Kamil Saka ve yemin eden askerlerin yakınları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, 401 er ve erbaş Türk bayrağı üzerine ant içti. Yemin töreni sonrası ant içen erler adına konuşan Jandarma İstihkam Er Volkan Atıcı, "Askerlik kutsal bir görevdir. Bu görev ancak üstün cesaret, fedakarlık, dürüstlük ve mutlak itaatle yerine getirilebilir. Kutsal vatan hizmetini yapmak üzere birliğimize katıldık. Komutanlarımız bizleri kendi evlatlarından ayırt etmediler. Bize Mehmetçik olmanın, asker olmanın, silah arkadaşlığının ne anlama geldiğini öğrettiler. Gece- gündüz demeden yanımızda oldular. Bizden önce vatanın birliğini, bütünlüğünü korumak için canını seve seve feda edem ecdadımızın kutsal emanetini devralmaktan büyük gurur ve şeref duyuyoruz" dedi.

Törende konuşan Albay Aytaç ise, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kahraman evlatlarım, değerli Mehmetçikler; sizler etiğiniz bu yemin ile milletimize sadakatle hizmet edeceğinize, emirlere ve amirlerinize mutlak itaat edeceğinizin, ulusumuzun güvenine layık olacağınızı ve Atatürkçü düşünce sistemine bağlı kalacağınızı beyan ettiniz. Bu yemin ile iyi birer akset olacağınıza yürekten inanıyorum. Anne ve babalar sizler tarif edilemez bir fedakarlığın, karşılıksız sevginin ve sonsuz Anadolu sıcaklığının timsalisiniz. Canınızdan kıymetli evlatlarınızı vatan borçlarını ödemeleri için bizlere emanet ettiniz. Çocuklarınızla ne kadar gurur duysanız azdır. Bizler de kendileriyle iftihar ettik, onur duyduk, Bu güzel evlatları yetiştirip bu memlekete kazandıran siz değerli anne ve babalara devletimiz adına şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Tugay Komutanı Aytaç'ın konuşmasının ardından aileler, çocuklarının bulunduğu alana koşarak gitti. Askerlerin aileleriyle buluşması duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

Fatih Emrah ERDOĞAN / EDREMİT (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!