Edirne'ye çok amaçlı spor kompleksi

Güncelleme Tarihi:

Edirneye çok amaçlı spor kompleksi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2017 18:53

Edirne'ye çok amaçlı spor kompleksi

Haberin Devamı

Ali Can ZERAY/EDİRNE,(DHA)-EDİRNE'de Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yaptırılan 1500 seyirci kapasiteli çok amaçlı spor kompleksinin yapımı sürüyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Edirne'nin Buçuktepe mevkinde 21 milyon liralık bütçeli por kompleksinin yapımı sürüyor.  Komplekste, basketboldan hentbole, güreşten, masa tenisine, eskrimden halk oyunlarına, tekvandodan judoya kadar  birçok  spor branşının yapılabilmesine imkan tanıyan, engellilerin de spor yapacağı ve ayrıca çok sayıda antrenman salonunu da içinde barındıracak olan kampleks, 2 yıl sonra tamamlanacak.

Türkiye de benzeri olmayan bir salon yapıldığını belirten Edirne Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Serhat Ocak, "Çok Amaçlı Spor Salon'unun yapımı tüm hızıyla devam ediyor. Hedefimiz bakanlığımızın politikaları doğrultusunda, valiliğimizin himayeleri  ile ilimizde bulunan  öncelikli olarak gençlerimiz sonrasında hedef kitlemizin daha iyi şartlarda spor  yapmalarını amaçlamaktayız. Buna bağlı olarak  halkımızın sağlıklı yaşamına katkıda bulunmak, sporu tabana yaymak ,beraberinde ulusal ve uluslararası dereceler elde eden sporcu sayılarının ve yapılan branş  çeşidinin  artmasını sağlamaktır. Yapılan  tesisleşme hamlesi ile sadece ülkemizin değil Balkanların spor merkezi haline gelmesini amaçlamaktayız. Ulusal ve uluslararası organizasyonların sayısının artması sadece ilimizdeki spora değil aynı zamanda turizmine de katkı sağlayacaktır.' dedi.

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!