Edirne'den kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Edirneden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 17:02

Edirne'de fırınlar denetlendi

Haberin Devamı

EDİRNE (AA) - Edirne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü İşyeri Denetim Birimi, kent merkezinde ekmek ve simit üretimi yapan fırınlar ile iş yerlerini denetledi.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Edirne halkının sağlığının her şeyden önemli olduğunu söyledi.

Yapılan denetimlerde iş yeri sahiplerinin kurallara uyduğunu gördüklerini ifade eden Tanrıkulu, konuşmasına şöyle devam etti:

''Şehrimizde ekmek, simit, sandviç ve poğaça imal eden iş yerleri ve satış bölümlerinde yapılan incelemelerde, hijyenik koşulların yerine getirildiği ve üretilen mamullerin gramajlarının verilen tarifeler ölçüsünde olduğu, ayrıca iş yerlerinde ilaçlama işlerinin eksiksiz olduğu görülmüştür. Halkımızın güvenilir ve daha sağlıklı ekmek, simit, poğaça ve sandviç yiyebilmesi için gerekli çalışmalar devam etmektedir.''

Haberin Devamı

- Parkmetre borçları internetten sorgulanacak

Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün kent merkezinde yürüttüğü parkmetre hizmetinde, plakalarına ait işgal harcını ödemeyen vatandaşlar borçlarını www.parkborcum.com adresinden öğrenebilecek.

Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşların plakalarına ait borç bilgilerini internet üzerinden öğrenebileceklerini belirtti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Edirne Belediye Başkanlığınca Kıyık Caddesi, Maarif Caddesi, Kervansaray Otel arkasındaki Mutafçılar Sokak, Selamsız Sokak ve Köprübaşı Sokakları üzerinde uygulanan Parkmetre hizmeti neticesinde vatandaşlarımızın araçlarına ait ödeme yapılmayan işgal harcı borç bilgilerini internet üzerinden www.parkborcum.com adresinden öğrenebileceklerdir''

- Başkan Gürkan'a ziyaret

Edirne Belediye Başkanlığı Gençlik Spor Kulübü Halk Oyunları Topluluğu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı ziyaret etti.
Edirne Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu eğitmeni Gürkan Güzelharcan, Edirne İl Birinciliği Kulüpler Arası Halk Oyunları Müsabakalarına katılarak 4 ayrı grupta brincilik elde ettiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Başkan Gürkan'da halk oyunları ekibini tebrik ederek ''Halk oyunları disiplin, dikkat, koordinasyon ve önemlisi bir ekip ruhu gerektir. Hepinizi kutluyor, Türkiye Şampiyonası’nda da 4 ayrı grupta da birinciliği elde etmenizi diliyorum'' dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!