Edirne’de suç örgütü operasyonunda 13 tutuklama

Güncelleme Tarihi:

Edirne’de suç örgütü operasyonunda 13 tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2017 17:20

Edirne’de suç örgütü operasyonunda 13 tutuklama

Haberin Devamı

Engin ÖZMEN-Ali Can ZERAY/ EDİRNE, (DHA)- EDİRNE’de organize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 24 şüpheliden 13’ü tutuklanırken, 11’i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, kentte otopark işleten ve hurdacılık yapan bir grubu 3 ay önce takibe aldı. Şüphelilerin tüm hareketlerini izleyen polis, geçen hafta adresleri önceden belirlenen ev ve işyerlerine operasyon düzenleyip, 24 şüpheliyi gözaltına aldı. Adreslerde yapılan aramalarda değişik çap ve modellerde 16 tabanca, 3 adet kılıç, 1 adet G3 şarjörü, biri sustalı 7 bıçak, kasatura, muşta, kelepçe, 326 adet tabanca mermisi 85 bin 995 lira, 100 euro ve 20 Bulgar levası ele geçirildi. Ayrıca tefecilikte kullanıldığı belirlenen 314 sözleşme, senet ve tapu senedi, 'açık hat' tabir edilen kullanıma hazır ve başkaları adına alınmış 31 GSM hattı, 17 telefon, 13 tablet ve bilgisayar ile 28 depolama cihazı bulundu.
13 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Edirne Emniyet Müdürlüğü’nde ifadeleri alınan şüpheliler işlemlerinin ardından aliyeye çıkarıldı. Savcılık sorgularının ardından mahkemeye sevk edilen 11 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şüphelilerden A.K., S.K., M.K., O.K., B.D., Ş.P., U.Y., Suriye uyruklu M.R.B., K.B., D.C., T.B., S.K. ve F.T. tutuklanarak cezaevine konuldu. Operasyon kapsamında 5 şüphelinin de arandığı belirtildi.
Şüphelilerin suçta kullandığı belirlenen ikisi lüks otomobil, çöp kamyonu ve mal varlıklarına el konulurken, ruhsatsız işlettiği belirlenen otoparklarda polis ekiplerince mühürlendi. Şüpheliler, 'suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurma, suç işlemek amacıyla kurulmuş olan örgüte üye olma, örgüt faaliyetleri çerçevesinde suç işleme, nitelikli yağma, tasarlayarak öldürmeye teşebbüs, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, silahlı tehdit, tefecilik, silah sağlama - silah ticareti' yapmakla suçlanıyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!