Edirne'de kitap okuma etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Edirnede kitap okuma etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2017 15:29

Edirne'de kitap okuma etkinliği

Haberin Devamı

 

EDİRNE,(DHA)- EDİRNE'de Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın birlikte organize ettiği 'okuma' etkinliğine katılan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, okuma eylemini kumbaraya benzeterek, "Tercih sizin boş bir kumbarayla mı yoksa dolu bir kumbarayla mı yaşamını sürdüreceksiniz?" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın birlikte organize ettiği 'okuma' etkinliği Atatürk Anıtı'nda gerçekleştirildi. Etkinliğe öğrencilerin yanı sıra Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve İl Kültür Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu da katıldı. Okuma eyleminin her yaşta ve her ortamda yapılması gereken bir eylem olduğunu ifade eden Başkan Gürkan, ne kadar çok okunursa o kadar çok bilgi sahibi olunabileceğini söyledi. Bilgi sahibi olan insanın dünyada kapladığı alanın da genişlediği ifade eden Gürkan, "Ne kadar çok okursanız emsallerinizden daha önde, daha bilinçli, daha eğitimli olursunuz. Herkesin biriktirdiği bir şeylerdir hayatta. Bunun en somut örneklerinden biri kumbaraların içine madeni paraları atmaktır. Her gün bir madeni para atarsınız ve o kumbaralar bir gün dolar. Onu tekrar doldurursunuz. Okumak eylemi de buna benzer. Her okuduğunda kumbaranıza yeni bir kelime atarsınız, yeni bir bilgi atarsınız. Burada tercih yine size düşüyor; boş bir kumbara ile mi yoksa dolu bir kumbara ile mi yaşamı sürdüreceğiz. Bence bugün bu toplumda bir yerler edinmişsek; bundaki en büyük pay çok okumaktan kaynaklanıyor" dedi.

İl Kültür Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, "Bu yıl bakanlığımızın belirlediği slogan 'Okumak Her yerde'. Okumak soylu bir davranıştır. Okuyan insanın duygusal zekası gelişir ve toplumda kendi daha iyi ifade eder. Burada sembolik bir ortam ama amacımız okuma duyarlılığı sağlamaktır" diye konuştu



Gürkan, daha sonra gazeteci-yazar Uğur Dündar'ın 'Ya Atatürk Olmasaydı?' isimli kitabını okuyarak etkinliğe destek verdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!