Edirne’de FETÖ/PDY operasyonuna 5 tutuklama

Güncelleme Tarihi:

Edirne’de FETÖ/PDY operasyonuna 5 tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2016 13:52

Edirne’de FETÖ/PDY operasyonuna 5 tutuklama

Haberin Devamı

Engin ÖZMEN/EDİRNE, (DHA)- EDİRNE’de darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ/PDY  soruşturması kapsamında gözaltına alınan 3 sağlık çalışanı ile Samanyolu TV ve Bank Asya eski Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çelik’in 2 oğlu ile yeğeninin Kapıkule’den kaçışını organize ettiği belirlenen 2 şüpheli tutuklanarak cezaevine konuldu.
Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, daha önce görevlerinden uzaklaştırılan aralarında doktorlarında olduğu sağlık çalışanı 10 kişiyi gözaltına alarak evlerinde arama yaptı. Emniyette alınan ifadelerinin ardından önceki gün adliyeye sevk edilen 10 sağlık çalışanından 4’ü savcılık sorgularının ardından, 3’ü adli kontrol şartıyla serbest kalırken, Ramazan Balaban, Kadir Ertekin ile Cihan Özer tutuklanarak cezaevine konuldu.
KAÇIŞI ONLAR ORGANİZE ETMİŞ
Samanyolu TV ve Bank Asya eski yönetim kurulu başkanı Ali Çelik’in 2 oğlu ve yeğeni yolcu otobüsüyle Bulgaristan’a çıkarken gümrükte yakalanarak götürüldükleri İstanbul’da tutuklanmıştı. Olayla ilgili soruşturmasını sürdüren Edirne Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, Hasan, Hüseyin Çelik kardeşler ile Ali Çelik’in yeğeni Bekir Çelik’in yurt dışına çıkarılmasını planlayanlar arasında olduğu belirlenen Vedat Şen ve Hacı Ali Payam’ı gözaltına aldı. Emniyetteki ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Şen ve Payam, 'FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu. Aynı soruşturma kapsamında yolcu otobüsünün sürücüsü 50 yaşındaki Aliriza Baykal da tutuklanmıştı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!