Edirne'de doğaya zarar vermeden sivrisinekle mücadele

Güncelleme Tarihi:

Edirnede doğaya zarar vermeden sivrisinekle mücadele
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2017 17:52

Edirne'de doğaya zarar vermeden sivrisinekle mücadele

Haberin Devamı


EDİRNE,(DHA)-EDİRNE Belediyesi sivrisinekle mücadelede biyolojik, halkı bilgilendirerek mekanik yöntemlerle doğaya zarar vermeden çalışmalara devam ediyor. 

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Meriç Nehri’nin geçtiği Karaağaç Mahallesi’nde sivrisinekle mücadele çalışmaları konusunda basın mensuplarını bilgilendirdi. Edirne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Halk Sağlığı Birimi olarak, sivrisinekle mücadelede doğal yöntemler kullandıklarını anlatan Tanrıkulu, "Doğaya ve çevreye zarar vermeyecek yöntemler kullanarak, Türkiye’deki örnek belediyelerden biriyiz. Halkımıza broşürler dağıtarak, evlerinde ve bahçelerinde almaları gereken önlemleri anlatıyoruz. Küçük tedbirler bile sivrisinekle mücadelede çok önemli" dedi

Türkiye’de sivrisinek ile bilinçsizce  mücadele edildiğinden çevreyi de zehirlendiğini anlatan Tanrıkulu, "Türkiye’ye ne yazık ki 2 milyon litre kimyasal boca ediyoruz. Bilinçsizce tüm çevremizi zehirliyoruz. Fakat Edirne Belediyesi olarak gerçekleştirdiğimiz biyolojik çalışmaları, mekanik çalışmaları ve bilinçlendirme çalışmalarıyla sivrisinekle çevreye zarar vermeden mücadele ediyoruz.  Geçen hafta Edirne’de sanayide ve kamyon garajındaki lastikleri toplattım. Çünkü o kara lastiklerin içerisindeki küçücük su birikintileri dahi çok fazla sivrisinek üretebiliyorö şeklinde konuştu. Edirne’de özelikle tarımın yapıldığı mahalleler olan Karaağaç, Yıldırım ve  Yeni İmaret için  3 bin 500 adet tül hazırladıklarını anlatan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, “Tarımla uğraşan vatandaşlarımızın bahçelerinde mutlaka su bidonları yer alıyor. Küçük bir kapta kalan su bile bütün mahalleyi saracak kadar sivrisinek üretebilir. Biz bunun önüne geçebilmek için böyle küçük tüller hazırladık. Bunları vatandaşlarımıza dağıtacağız ve açık alanlardaki kaplarda ve bidonlarda bulunan suların üzerlerini bunlarla kapatmalarını isteyeceğiz. Sivrisinekle mücadele en önemlisi vatandaşların bilinçlenmesi" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!