Edirne'de 26 sanıklı FETÖ davasında 1 tahliye

Güncelleme Tarihi:

Edirnede 26 sanıklı FETÖ davasında 1 tahliye
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2017 15:58

Edirne'de 26 sanıklı FETÖ davasında 1 tahliye

Haberin Devamı

Ali Can ZERAY/EDİRNE, (DHA) - EDİRNE'de 2014 yılında kapatılan Zaman Gazetesi'ne destek için 'Zaman'a sahip çık' eylemine katılan ve haklarında FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmak suçundan dava açılan 9'u tutuklu 26 sanığın yargılandığı davada 1 kişi tahliye edildi.
Edirne'de 2014 yılında adliye önünde kapatılan Zaman Gazetesi'ne destek vermek için eylem yapanlara yönelik soruşturmada 26 kişiye dava açılırken 9'u tutuklandı. Sanıkların yargılanmasına bugün Edirne 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanıklardan, İbrahim Türkmenoğlu, Bekir Canatan, Serkan Uslu, Murat Fındık, Yavuz Yakut, Yusuf Özalp ile tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı.  Kocaeli ve Balıkesir'de tutuklu bulunan diğer sanıklar Hayriye Tüfekçi Kolbasar, Hakkı Yurttaş ve Abdulkadir Akyel ise SEGBİS aracılığıyla katılarak savunma yaptı. Mahkeme Başkana Gökan Yaldız, sanıkların haklarında  suçlamalar ile ilgili savunmalarını yapmasını istedi. 
"TAHLİYE OLMAZSAM OTİZM HASTASI KIZIM DELİRECEK"
SEGBİS aracılığıyla savunmasını yapan Abdulkadir Akyel, FETÖ terör örgütüne üye olmadığını 126 gündür suçsuz yere tutulduğundan, otizm hastası kızının içine kapanıp delirmek üzere olduğunu önü sürdü. Akyel, şöyle dedi:
"Çalıştığım iş yerinin en büyük müşterisi Zaman Gazetesi'ydi. Maaşımı Bank Asya'ya yatırıldığı için oradan alıyordum. Gazete almazsanız çalışmaya başlayamazsınız. 126 gündür tutukluyum, 4 kişilik koğuşta 18 kişi kalıyoruz. Kızımın otizm hastası olması nedeniyle mağdur durumdayım. Kızım ancak anne-baba eğitimi alarak ayakta durabiliyor. 4-5 ay tahliye olmam halinde hasta kızımı Bakırköy'de göreceğim. Hastalığı ilerleyen safhalarında deli olacaktır. 3-4 yılda ancak 3-4 kelime öğrendi. Artık o kelimeleri de konuşamıyor. İçine kapandı. Ben çocuğumu kaybettikten sonra tahliye olsam da bir önemi yoktur. Suçsuzum tahliyemi, istiyorum."
Diğer tutuklu sanıkların ifadelerin ardından tutuksuz sanıkların ifadesine geçildi.
BAL SATMAK İÇİN SOHBETLERE KATILMIŞ
Duruşmada savunma yapan  tutuksuz sanık Şahin Özer, cemaat sohbetlerine bal satmak için katıldığını söyledi. Katıldığı sohbetlerin cemaat sohbeti olduğunu bilmediğini, arkadaş sohbeti sandığı için gittiğini anlatan Özer, "Ben esnaflık yapıyorum. Sohbet toplantılarına da arkadaş sohbeti olduğunu düşünerek bal satmak için katıldım. Katıldığım sohbetlerde bal sattığım da oldu. Hakkımda beraat kararı verilmesini istiyorum" diye konuştu. 
Diğer sanıklar da suçsuz olduklarını ileri sürerek tahliyelerini talep etti. Mahkeme heyeti verilen 1 saat aranın ardından açıkladığı kararda, sanıklardan İbrahim Türkmenoğlu'nun tahliyesine, diğer tutuklu 8 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, eksik dosyaların tamamlanması, tanıkların dinlenilmesi ve 'ByLock' ile HTS kayıtları için yazılan müzekkere cevaplarının beklenilmesi için duruşmayı erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!