Edirne'de 15 Temmuz'un askeri kanadına ilk dava açıldı

Güncelleme Tarihi:

Edirnede 15 Temmuzun askeri kanadına ilk dava açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2017 18:33

Edirne'de 15 Temmuz'un askeri kanadına ilk dava açıldı

Haberin Devamı

Engin ÖZMEN/EDİRNE,(DHA) - EDİRNE'de 15 Temmuz darbe girişiminde rol aldığı iddiasıyla haklarında soruşturma açılan ve aralarında ordudan ihraç edilen 54'ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı'nın da bulunduğu 22 askerin soruşturması tamamlandı. Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 200 sayfalık iddianame 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. İddianamede tüm sanıklar için 'Anayasal düzeni yıkmaya teşebbüs, cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ve yasama organını ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs' suçundan ömür boyu hapis cezası istendi.
Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili açıklamasında 22 şüpheli hakkındaki soruşturma tamamlandığını, bilgisi verildi. Başsavcılık açıklamasına göre, 5 şüpheli hakkında elde edilen deliller doğrultusunda 'FETÖ/PDY üyesi olmak', 17 şüpheli hakkında ise 'Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek' suçlaması yapıldı. Ayrıcatüm sanıklar hakkında 'Anayasal düzeni yıkmaya teşebbüs', 'Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve Yasama Organını ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs' suçlarından cezalandırılmaları istendi.
"2 ŞÜPHELİ İTİRAFÇI OLDU"
Başsavcılık açıklamasında iddianame düzenlenen şüphelilerden 2'sinin 'etkin pişmanlık' hükümlerinden yararlanmayı talep ettiği belirtilerek şöyle denildi:
"Mesleğine başlamadan önce FETÖ/PDY'nin içerisinde olduklarını, cemaat evlerinden yetiştiklerini, mesleğe girdikten sonra da 'subay abi'leri ile üst düzey gizlilik içerisinde 'sohbet' adı verilen toplantılar yaptıklarını ikrar etmiş, biri 'subay sohbet abisi' olmak üzere, toplam 3 şüphelinin tanık beyanları ile FETÖ/PDY üyesi oldukları tespit edilmiştir."
ÖMÜR BOYU HAPİS İSTENİYOR
Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan 200 sayfalık iddianamede, aralarında 54'ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı'nın da bulunduğu 22 şüpheli için örgüt üyesi olmak ve örgüt için suç işlemek suçlamasının yanı sıra 'Anayasal düzeni yıkmaya teşebbüs, cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ve yasama organını ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs' suçundan ömür boyu hapis cezası istendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!