Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden Etli Pilav Ve Ayran İkramı

Güncelleme Tarihi:

Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden Etli Pilav Ve Ayran İkramı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2015 16:43

EDİRNE VAKIFLAR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ, VAKIF HAFTASI ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA CUMA NAMAZI ÇIKIŞINDA ESKİ (ULU) CAMİİ’NDE ETLİ PİLAV VE AYRAN DAĞITILDI.

Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Vakıf Haftası etkinlikleri kapsamında Cuma Namazı çıkışında Eski (Ulu) Camii’nde etli pilav ve ayran ikram etti. Eski Camii çevresinde 3 ayrı noktada toplamda 2 bin 500 kişilik etli pilav ve ayran dağıtımı yapıldı.
Vakıflar Haftası etkinlikleri kapsamında Edirne Valiliği Mehter Takımı, Eski Cami önünde halka konser verdi. Pilav dağıtımının yanında mehter takımı da halkın büyük ilgisiyle karşılandı. Konseri izleyenler mehter takımının bol bol fotoğraf ve görüntülerini çekti.
Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren, etkinlikler kapsamında gazetecilere açıklama yaparak 2015 yılının Vakıf Haftasında ‘sanat’ teması işlediklerini söyledi. Sanat temasının en iyi algılandığı illerden bir tanesinde olduklarını kaydeden Güneren, "Edirne’deyiz, kentte bulunan vakıf eserlerimiz, tek başına bir vakıf eseri değil aynı zamanda bunlar birer sanat eseridir. Selimiye’miz, Üç Şerefimiz ev Eski Camii’miz saymakla bitmez. Şu anda da halkın bildiği şekilde Eski Camii, esas adı Ulu Camii’deyiz, 1414 yılında yapılmış bir cami, birçok özelliği var. Biz buna bir tane daha özelliğini katmak istedik. Evliya Çelebi seyahatnamesinde bu caminin mevsimsel çiçekleriyle süslendiğini, donatıldığını ifade etmiş. Cuma namazından önce camimiz, mevsim çiçekleriyle karanfilleriyle süslendi. Cemaatimiz çıkışta bu karanfilleri aldılar. Ayrıca Cuma namazından önce bir mevlidimiz oldu, ikramlarımız oldu ve şimdi de pilav ve kavurma dağıtımıyla devam ediyor. Bugün de Miraç Kandili. Bu vesilesiyle herkesin kandilini kutluyorum. Aynı gün içinde bu geleneğin yaşatılması bize ayrı bir sevinç kattı. Vakıflar Haftası boyunca 3 tane sergi açtık, 2 tane konferansta bulunduk. Ayrıca okullara ziyaretlerimiz oldu, öğrencilere hediyelerimiz oldu. Böylece halka da ikramımız oluyor. Bu akşam yapacağımız bir konferansla da haftayı kapacağız" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!