Edirne Belediyesi’nden ‘çocuk sokağı’ projesi

Güncelleme Tarihi:

Edirne Belediyesi’nden ‘çocuk sokağı’ projesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 16:16

Edirne Belediyesi’nden ‘çocuk sokağı’ projesi

Haberin Devamı

EDİRNE,(DHA)- EDİRNE Belediye Başkanlığı, çocukların çeşitli oyunlarla vakit geçirebilecekleri sadece çocuklara özel olacak bir sokak projesi hazırladı.

Edirneliler, Başkan Gürkan ile birlikte yepyeni projelerle sadece Edirne’de değil Türkiye’de bir çok ilkleri yaşıyor.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, her fırsatta Türkiye’nin en batısındaki kent olan Edirne’yi, tarih ve kültür başkenti olarak anılmasının yanı sıra tam bir yaşam şehri yapmak istediklerinin altını çiziyordu. Başkan Recep Gürkan, Edirne’nin mevcut sorunlarına yepyeni projelerle çözümler bulmasının yanı sıra vatandaşların daha rahat nefes alabilecekleri yeşil alanların çoğaltılmasına, engelli bireylerin sosyal yaşamlarına daha rahat adapte olabilmelerine olanak sağlamayı, yaşlılarla-gençlerin ortak paydada buluşabilecekleri sosyal yaşam ve kültürel faaliyetlere ağırlık verdi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği ve tüm dünyada çocuk bayramı olarak kabul edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Edirneli miniklere büyük bir sürpriz hazırladıklarını bildirdi. Başkan Gürkan, 5 bin metrekarelik bir alanda ‘Çocuk Sokağı’ çalışmalarına başladıklarını belirtti. Gürkan, “Edirne Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğümüz ile Fen İşleri Müdürlüğümüzün ortaklaşa çalışmaları ile yapımına başladığımız Çocuk Sokağımızın hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Şükrüpaşa Mahallesi’ndeki Engelli Eğitim Merkezimizin yanında kurulacak olan Çocuk Sokağımızda çeşit çeşit oyun alanları bulunacak. Çocuklarımızın bizlerin çocukluk anılarında saklı kalan sokak oyunlarını da rahatlıkla oynayabilecekleri sokakta, çocuklarımıza sosyal yaşam alanı yaratıyoruz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza ergonomik bir oyun alanı yaratarak, onların apartmanlara hapsolmuş hayatlarından daha sosyal ortamda, arkadaşlık paylaşımlarını öğrenebilecekleri ve bilgisayardan uzak, bilinçli oyunlarla gelişimine katkı sağlamak istedik.

Hem ebeveynlerin hem de çocuklarımızın mutlu olacağı Çocuk Sokağımızı 23 Nisan’da halkımızın hizmetine sunacağız.” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!