Edirne Baro Başkanı: Belediye mahkeme kararını hiç sayıyor

Güncelleme Tarihi:

Edirne Baro Başkanı: Belediye mahkeme kararını hiç sayıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2017 16:07

Edirne Baro Başkanı: Belediye mahkeme kararını hiç sayıyor

Haberin Devamı

 

EDİRNE,(DHA)- EDİRNE Barosu Başkanı Özgür Yıldırım, İdare Mahkemesi'nin kentte bazı otoparklarla ilgili verdiği işletilemez kararının belediye tarafından halktan gizlendiğini ve hiçe sayıldıgını söyledi.

Edirne Barosu Başkanı Özgür Yıldırım, yazılı yaptığı açıklamada, Edirne İdare Mahkemesi'nin 2008/1438 E. , 2010/127 K. sayılı kararı kent halkından gizlendiğini söyledi. Yıldırım, "Mahkeme kararına göre, Kıyık, Zübeyde Hanım Caddeleri ile Pazar Yeri çevresi araç park yeri olarak işletilemez. Otopark parası toplanamaz. Maarif Caddesi, Orhaniye Caddesi, Arifpaşa Caddesi, Osmaniye Caddesi, Balıkpazarı Caddesi, Saraçlar Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi araç park yeri olarak işletilebilir. Caddeler arasında yer alan ara sokaklardan otopark parası toplanamaz. Anayasamızın 138'inci maddesine göre Edirne Belediyesi, yukarıdaki mahkeme kararına uymak zorundadır. Mahkeme kararına aykırı otopark uygulamaları derhal sonlandırılmalıdır. Belediye, otoparkçıların tarafında olmamalıdır. Halkın ve hukukun yanında olmalıdır. Ancak, her nedense mahkeme kararı uygulanmamaktadır. Mahkeme kararı hiçe sayılmaktadır. Aracını park eden sürücülerin etrafı para toplamaya çalışan kişilerce sarılmaktadır. Halkın huzuru kaçmıştır. Bu görüntüler sona ermelidir. Edirne dağ başı değildir. Aracını park eden sürücülerden mahkeme kararına aykırı olarak para toplanamaz. Bu yaşananlar Edirne halkına saygısızlıktır. Hukuku tanımamaktır. Hiç kimse görevine görevinin gereklerine aykırı hareket etmemelidir. Hiç kimse görevinin gereklerini yapmakta ihmal veya gecikme göstermemelidir. Hiç kimse kişilerin haksız kazanç sağlamasına sebep olmamalıdır. Bir kaç kişi zenginleşecek diye halk mağdur edilmemelidir" dedi.

Yıldırım, Kent Konseyi, sivil toplum örgütleri, meslek odaları ile kurum ve kuruluşların yaşanan hukuksuzluk karşısında gereken demokratik tepkiyi göstereceğine inandığını belirterek, "Edirne sevdalısı olan herkesi göreve davet ediyorum. Bu arada hatırlatmak isterim ki, görevinin gereklerine aykırı hareket etmek suretiyle kişilerin mağduriyetine neden olmak ya da kişilere haksız bir kazanç sağlamak suçtur. Görevinin gereklerini yapmakta ihmal veya gecikme göstererek kişilerin mağduriyetine neden olmak ya da kişilere haksız bir kazanç sağlamak da suçtur. Görevinin gereklerini yapmakta ihmal veya gecikme göstererek kişilerin mağduriyetine neden olmak ya da kişilere haksız bir kazanç sağlamak da suçtur" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!