Edebiyat festivali

Güncelleme Tarihi:

Edebiyat festivali
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2011 21:17

Konak Belediyesi’nin düzenlediği 1. Uluslararası İzmir Edebiyat Festivali Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde başladı.

Haberin Devamı

Onur konuğu Tahsin Yücel ve konuk ülke Almanya’dan katılan Björn Kern, Habib Bektaş, Menekşe Toprak, Yüksel Pazarkaya ile Türk edebiyatına katkı koymuş, öncülük etmiş pek çok yazar ve şairin bir araya geldi.Konak’ın öykü ve şiirle bütünleşmiş bir kent olduğuna değinen Başkan Hakan Tartan, uluslararası etkinliklerin yaygınlaşması konusunda her zaman bir adım önde gideceğini belirtti.

Renkli program

Festival, salondaki tüm yazarların sahneye çıkmasıyla oluşan aile fotoğrafıyla başladı. Tek başına edebiyatın değil yaşamın ve insanın odağında sürdürülen festivalin ilk programı, Tahsin Yücel’in Turhan Günay ile söyleşisi oldu. Yücel’in muzip yönünün de konu edildiği söyleşi izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Doğan Hızlan’ın da programa katılmasıyla renklenen söyleşiler yazın dünyasından isimlerin Türkiye’de ne kadar büyük değer taşıdığını bir kez daha gösterdi. Mehmet Yalçın, Demir Özlü, Faruk Duman ve Deniz Kavukçuoğlu Doğan Hızlan’la birlikte Tahsin Yücel’i anlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!