'Ece Su'yu aradım aradım ama bulamadım'

Güncelleme Tarihi:

Ece Suyu aradım aradım ama bulamadım
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2014 00:00

Sirkeci’de arabalı vapurdan denize düşen otomobilde hayatını kaybeden Ece Su Yılmaz’ın annesi ve teyzesi savcıya ifade verdi.

Haberin Devamı

Ece Su’nun annesi Ebru Güleren Yılmaz zaman zaman ağlamaktan konuşamadığı ifadesinde, “Araba düşerken kızım anne, anne diye bağırıyordu. Benim bir kusurum yok. Kaptan, iskeledeki ve gemideki görevlilerden şikâyetçiyim” dedi. Dizilerde makyöz olarak çalışan Ebru Güleren Yılmaz, kızı Ece Su, ablası Mine Dalkılıç ve Şaziye Güleren’le birlikte yeğeninin doğum günü için Anadolu Yakası’na gidiyordu. Otomobille Halkalı’daki evlerinden yola çıktıktan sonra köprü trafiğine girmemek için Sirkeci’den arabalı vapura binmeye karar verdiler. Arabalı vapur tam binecekleri sırada hareket etti. Otomobil birkaç metre iskeleden açılınca tavan üzeri suya düştü. Ebru Güleren Yılmaz ve Mine Dalkılıç otomobilden kendi çabalarıyla dışarı çıktı. Şaziye Güleren ve Ece Su Yılmaz’ı ise dalgıçlar otomobilden çıkarttı. Ece Su hayatını kaybetmişti. Aşırı su yutan Şaziye Güleren ise yoğun bakımdaki yaşam savaşını bir kaç gün sonra kaybetti.

Haberin Devamı

İLK KEZ İFADE VERDİLER

Ebru Güleren Yılmaz ve Mine Dalkılıç bugün öğle saatlerinde ilk kez İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek kazayla ilgili ifade verdi. Ebru Güleren Yılmaz ifadesinde şunları söyledi:
“Vapurun kapağına doğru giderken arkada oturan teyzem, ‘Gemi hareket ediyor’ dedi. Bu sırada gaza bastım ama arka tekerleklerim kapı ile iskele arasında kaldı. Araba denize doğru kaymaya başlayınca kızım Ece Su, ‘anne, anne’ diye bağırdı. Araç denize düşerken kapıyı açtım ve can simidine tutundum. “

ANNE KORKUYORUM

Kaza sırasında Ece Su Yılmaz’ın yanında oturan Ebru Güleren Yılmaz’ın teyzesi Mine Dalkılıç ise ifadesinde şunları söyledi:
“Otomobili yeğenim kullanıyordu. İskeledeki görevliye, ‘Acelemiz yok bekleyebiliriz’ dedik. Bizi vapurda yer olduğunu söyleyip gönderdiler. Biz vapura binerken hareket ediyordu. Araba arkadan suya doğru kaydı. Panikledim. Bu sırada Ece Su, “Anne korkuyorum” diye bağırdı. Kapıya yöneldim. Suya battık. El yordamıyla Ece Su’yu aramaya çalıştım ama bulamadım. Bulamadım. Açık olan camdan su yüzüne çıkmışım. Ben öldüğümü sanıyordum. Olayda kaptan ve yerde bulunan görevliler kusurludur.”

Haberin Devamı

Kızı ve annesinin iskele ve gemideki görevli ile vapur kaptanının ağır kusuru sonucu öldüğünü söyleyen Ebru Güleren Yılmaz’ın, "Bu kişilerin bir an önce cezalarını çekmelerini talep ediyorum" sözleri ile şikayetçi olduğu belirtildi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!