EBSO Başkanı Yorgancılar: Uçuşlarda elektronik yasağını anlamakta zorlanıyoruz.

Güncelleme Tarihi:

EBSO Başkanı Yorgancılar: Uçuşlarda elektronik yasağını anlamakta zorlanıyoruz.
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2017 18:50

EBSO Başkanı Yorgancılar: Uçuşlarda elektronik yasağını anlamakta zorlanıyoruz.

Haberin Devamı

EGE Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, Hollanda'da yaşanan olayları değerlendirerek, "Baştan aşağı yanlışlarla dolu olan bu olaylar zinciri ne diplomasiyle, ne demokrasiyle ne de insan hakları ile bağdaşmamaktadır. Ne yazık ki, diğer Avrupa ülkelerinin de buna destek vermesi üzüntü vericidir" dedi.

Mart ayı meclis toplantısında konuşan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Hollanda'da meydana gelen olayları değerlendirdi. Yorgancılar, Hollanda’da çıkan bir gazetenin konsolosluk çevresinde Türk vatandaşlara yapılan muameleyi “Burada patron biziz" başlığıyla kapağına taşıdığını belirterek, "Baştan aşağı yanlışlarla dolu olan bu olaylar zinciri ne diplomasiyle, ne demokrasiyle ne de insan hakları ile bağdaşmamaktadır. Ne yazık ki, diğer Avrupa ülkelerinin de buna destek vermesi üzüntü vericidir. Ülkemizin bu duruma düşürülmüş olması ve 3 gün boyunca tüm dünyada yazılı ve görsel basında itibarımızı zedeleyici bir şekilde yer almamız, her Türk vatandaşı gibi bizlerin de çok canını yakmıştır. Özellikle de Almanya ile devam eden sert restleşmeler bizleri endişelendirmektedir. Bu sıkıntıların son bulmasını diliyorum" dedi.

"AVRUPA'DA MÜSLÜMANLARA KARŞI ÖNYARGI"

Avrupa’da son dönemde özellikle terörün artması ile birlikte aşırı sağın da öne çıktığının gözlemlendiğini vurgulayan Yorgancılar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Macaristan’dan Norveç’e kadar uzanan ülkelerde göçmen karşıtı politikalar dillendirilmekte özellikle de Müslümanlara karşı önyargılı fikirler oluşmaktadır. Siyasi liderlerin bu fitili ateşlemesi, Türkiye özelinde yaşananlara sebebiyet vermiştir. Seçimlerde aşırı sağın öne çıkıyor olması bizler açısından endişe vericidir. Bundan sonraki süreçte de, Müslümanlar için özgürlüklerin birinci savunucusu gerek Avrupa, gerekse ABD yaşanması zor ülkeler arasında yerini alacaktır. Zira, ABD’nin ve İngiltere’nin son kararı içinde Türkiye’nin de olduğu ülkelerden uçuşlarda elektronik yasağını anlamakta zorlanıyoruz. Ortak bir kanı var ki, bu güvenlikten ziyade tamamen ticari bir karar. Zira, THY’nın karşı atağı olası olumsuzluğu azaltacaktır. Söz konusu 5 ülke ile birlikte anılmamız ise işin asıl üzücü tarafıdır."

Timur TARLIĞ / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!