Ebru'yu Ozan yaktı

Güncelleme Tarihi:

Ebruyu Ozan yaktı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 1999 00:00

Haberin Devamı

Uyuşturucu davasının 5 duruşmasına da katılmayan ve hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkan manken Ebru Şallı, dün Bakırköy Kadın ve Çocuk Tutukevi'ne gönderildi. Şallı'nın avukatı, tebligatın müvekkilinin boşandığı eşi Ozan Orhon'un evine yapıldığını ve kendilerinin haberi olmadığını öne sürdü.

Uyuşturucu kullandığı iddiasıyla yargılandığı davanın duruşmalarına katılmayan ve hakkında, ‘delilleri karartma ve kaçma şüphesi’ doğduğu gerekçesiyle gıyabi tutuklama kararı çıkarılan manken Ebru Şallı, dün tutuklanarak Bakırköy Kadın ve Çocuk Tutukevi'ne konuldu.

İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi, önceki gün tutukladığı Vecihi Oral'dan sonra ünlü manken Ebru Şallı'yı da cezaevine gönderdi. Tam 5 celse tüm ihtarlara rağmen katılmadığı davada, hakkında CMUK 104 uyarınca, ‘kaçma ve delilleri karartma’ ihtimaline karşı gıyabi tutuklama kararı verilen Şallı, dün avukatı Süha Burçkin ile İstanbul Adliyesi'nde ortaya çıktı. Polisin her yerde aradığı Şallı, dün saat 15.00'te yargılamasının sürdüğü 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin kalemine geldi.

Şallı, daha sonra avukatıyla duruşmaya çıkarıldı. Basının içeri alınmadığı duruşma, 10 dakikadan az sürdü. Daha önce de Hülya Avşar'ı vergi kaçakçılığından yargılayıp mahkûm eden Yargıç Şefik Mutlu başkanlığındaki heyet, Şallı hakkındaki gıyabi tutuklama kararını vicahiye çevirdi.

Karardan hemen sonra basın mensupları içeri girerken, Şallı polislere, ‘‘Hani içeri almayacaktınız?’’ diye sitem etti. Daha sonra Şallı önde, gazeteciler arkada adliye koridorlarından, karakola kadar süren bir kovalamaca yaşandı. Şallı bu süre içinde basın mensuplarının sorularını yanıtsız bırakırken, gülümsemekle yetindi.

Dünkü koşturma sırasında Şallı'dan daha telaşlı kişi ise avukatı Süha Burçkin oldu. Önce adını vermek istemeyen Burçkin, kendilerine tebligat yapılmadığını öne sürdü. Burçkin, ‘‘Adres değişikliği sözkonusu. Tebligat, müvekkilimin boşandığı eşiyle daha önce oturduğu eve yapılmış. Bu yüzden haberimiz olmadı’’ dedi. Avukatın bu sözleri, Şallı'dan olaylı boşanan pop müzisyeni Ozan Orhon'un eski eşine tebligatı haber vermediği yorumlarına neden oldu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!