Ebe ve hemşirelerin mezuniyet mutluluğu

Güncelleme Tarihi:

Ebe ve hemşirelerin mezuniyet mutluluğu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2017 17:33

Ebe ve hemşirelerin mezuniyet mutluluğu

Haberin Devamı

NİĞDE Ömer Halisdemir Üniversitesi Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu'ndan mezun olan 72 hemşire ve 59 ebe için mezuniyet töreni düzenlendi. Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi Salon 1923'teki törende hemşireler 'ant içerek' mesleğe adım attı. 
Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Şener, fakülte dekanları, yüksek okul müdürleri, akademik personel, öğrenciler ve aileleri katıldı. 
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin müzik dinletisi sunduğu törende, okul birincisi Ali Suat Sekili bir konuşma yaptı. Daha sonra Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu Müdür Vekili Yrd. Doç. Dr. Nalan Gördeles Beşer söz aldı. Beşer "Yüksekokulumuz dört öğretim üyesi, sekiz öğretim görevlisi ve üç araştırma görevlisinden oluşan, dinamik, çalışkan ve fedakâr bir kadro ile yılmadan, usanmadan çalışarak, kendine güvenen, sorgulayan, çalışkan, disiplinli, girişimci bireyler yetiştirmektedir" diye konuştu.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Şener de mezunlara seslenirken, şunları söyledi:
"Sevgili gençler, biraz sonra yapacağınız yeminde yazılı olan sözler tesadüfen yan yana gelmiş sözler değildir. O yemindeki her kelime, her cümlenin ayrı ve derin bir anlamı var. Siz artık bir sağlık çalışanı olacaksınız. Hasta olan insanlar medeti sizde arayacaklar. Onun için çalışma hayatınız boyunca ettiğiniz yeminin arkasında durmanız gerekiyor."
Törende daha sonra ant içen öğrenciler, keplerini havaya fırlatarak mezuniyet keyfi yaşadı. 

Adnan ÇELEBİ/NİĞDE,(DHA)
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!