Düzenleme yeni mağduriyetlere neden olmasın

Güncelleme Tarihi:

Düzenleme yeni mağduriyetlere neden olmasın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2016 20:33

EGE Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, çeke yeniden itibarının kazandırılmasının piyasalar açısından önemine dikkat çekti.

Haberin Devamı

Bu konuda yapılması planlanan düzenlemelerin yeni mağduriyetlere yol açmaması gerektiğinde dikkat çeken Yorgancılar, “Yeni düzenlemede ticareti tamamen çek ile yapan sektörlerimizin olduğu dikkate alınarak, alacaklıyı koruyacak tedbirlerin yeniden değerlendirilmesinde fayda var. Kare kodlu çek uygulamasıyla birlikte, yeniden karşılıksız çeke hapis cezası geleceğini öğrenmiş bulunuyoruz. Yeni düzenlemeye göre, karşılıksız çek miktarından az olmamak üzere önce adli para cezası, ardından da ödenmeyen çek için 1 ile 6 ay arasında hapis cezasının verilecek olması ve bu cezanın da ertelenmemesinin caydırıcı olmasını ümit ediyoruz” diye konuştu.

GÖRÜŞÜMÜZÜ PAYLAŞTIK

İş dünyası olarak yeni düzenlemede alacaklının yine alacağını tahsil edemeyerek mağduriyetinin devam edeceği endişesini taşıdıklarını dile getiren Yorgancılar, “Türk Ceza Kanunu’nun 52. maddesine göre adli para cezaları devlet hazinesine ödenir. Biz, çek sahibine borcun intikal ettirilmesini istiyoruz. Bu yapılamıyorsa, söz konusu mağduriyeti gidermek amacıyla, alacağı kalan çek alacaklısının alacağı kadar tutarının devlete ödeyeceği, vergi, SGK primi gibi yükümlülüklerinden düşürülmesi veya vergi iadesi gibi ödene bilmesi. Bu şekilde gerçek hakkaniyetin sağlanacağı inancındayız” görüşünü paylaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!