Düzce'de, İsrail'e Mescid-i Aksa tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Düzcede, İsraile Mescid-i Aksa tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2017 15:47

Düzce'de, İsrail'e Mescid-i Aksa tepkisi

Haberin Devamı

Tezcan SOLMAZ/ DÜZCE, (DHA)- DÜZCE'de, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya girişte kısıtlamalar getirmesi cuma namazı ardından basın açıklaması ile protesto edildi.
Cedidiye Camii önünde düzenlenen basın açıklamasına Düzce Valisi Zülkif Dağlı, İnsani Yardım Vakfı (İHH) Şube Başkanı Osman Altundal, çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. İHH Şube Başkanı Osman Altundal, İsrail’in bir an önce Kudüs’ten çekilmesi gerektiğini belirterek şöyle konuştu:
"İşgal rejimi böyle küstahça davranma cesaretini Batı’nın doğrudan ve dolaylı desteğinden alıyor. Yahudileri kendi ülkelerinden çıkarıp İslam dünyasının göbeğine bir hançer gibi yerleştirerek kendi çıkarlarını güvenceye alan batılı ve doğulu emperyalistlerin en temel insani hakların ihlalinde dahi İsrail’e bir yaptırım yapmasını beklemek boşunadır. İslam coğrafyasının parçalanmışlığı, Müslümanların sessizliği, Müslüman ülkelerin liderlerinin zulümlere kayıtsız kalması siyonizmi cesaretlendiriyor. Mescid’i Aksa’nın işgal atlında olması kabul edilemez. Peygamberler diyarı Filistin topraklarının işgali kabul edilemez. İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’nın işgali kabul edilemez. Ezanımızın yasaklanması, mescitlerimizin ibadete kapatılması kabul edilemez."
Kalabalık, basın açıklaması ardından dağıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!